LegaleBookmaker.nl nl

Beste bookmaker welkomstbonussen in Juni 2024

door Bas de Natris van
Beste bookmaker welkomstbonussen in Juni 2024

De Nederlandse markt voor online weddenschappen kent inmiddels een groot aantal legale bookmakers en veel van deze bookies bieden nieuwe spelers een leuke startbonus, maar in deze post kijken we enkel en alleen naar de beste bookmaker welkomstbonussen in Juni 2024.

Hierboven vind je meteen al een klein overzicht met de beste bookmaker bonussen van deze maand, maar een meer gedetailleerde uitleg en vergelijkingen vindt je verderop in dit artikel.

Daarnaast leg ik je ook uit hoe ik welkomstbonussen bij bookmakers beoordeel en aan welke aspecten ik extra aandacht besteed. Zodoende leer je in dit artikel dus niet alleen wat de beste bonussen voor sportweddenschappen van dit moment zijn, maar ook hoe je zelf bookmaker bonussen kunt vergelijken om er de beste uit te pikken.

1. De beste bookmaker bonussen in Nederland

Alhoewel de meeste Nederlandse bookmakers welkomstbonussen aanbieden, kunnen ze natuurlijk niet allemaal de beste zijn. Wat een bonus de beste bonus maakt hangt af van verschillende factoren. Je moet niet alleen kijken naar het hoogste bonus bedrag, maar ook naar de bonusvoorwaarden, het type bonus en uiteraard de betrouwbaarheid van de bookmaker die de bonus aanbiedt.

Vooral dit laatste punt is erg belangrijk, want je wilt natuurlijk niet in de positie komen waar je een bookmaker bonus hebt vrijgespeeld die vervolgens niet wordt uitbetaald. Hierom raden wij je dan ook aan om te kiezen voor een bonus bij een legale Hollandse bookmaker. Je vindt het volledige overzicht op onze home page, maar voor het gemak heb ik de beste bookmaker bonussen in Nederland hier voor je op een rijtje gezet.

1.1 Welkomstbonus bet365

Zonder twijfel een van de beste bookmaker bonussen in Nederland in Juni 2024 is de nieuwe spelers aanbieding van bet365. Wanneer je voor het eerst een account opent bij bet365, onze bet365 bonuscode invoert in het registratieformulier en een eerste storting doet van minimaal €5, dan ontvang je gratis wedkredieten ter waarde van vijf maal het bedrag van jouw storting tot maximaal €50.

De wedkredieten worden automatisch op jouw account bijgeschreven en kunnen worden gebruikt zodra je het bedrage van jouw eerste storting hebt ingezet op een weddenschap met minimaal één sectie met odds van 1.20 of hoger. Aan de winsten die je behaalt met de bet365 bookmaker welkomstbonus zijn geen inzetvereisten verbonden.

1.2 Welkomstbonus Unibet

De tweede bookmaker welkomstbonus die onze lijst haalt in Juni 2024 is de bonus voor sport bij Unibet. Ook hier ontvangen nieuwe spelers een welkomstbonus in de vorm van €50 aan free bets, wanneer voor het eerst een account wordt geopend en minmaal €10 wordt gestort en ingezet op een sportweddenschap.

De free bets bonus bij Unibet is opgedeeld in vijf verschillende free bets van €10 per stuk, voor verschillende soorten weddenschappen:

 • €10 Pre-match Free Bet
 • €10 Live Free Bet 
 • €10 Combinatie Free Bet (3+ selecties)
 • €10 Bet Builder Free Bet (3+ selecties)
 • €10 Free bet voor vrije keuze

De free bets die je ontvangt als Unibet welkomstbonus blijven 7 dagen na ontvangst geldig. Winsten die je behaalt met deze free bets zijn vrij van inzetvoorwaarden en kunnen direct als cash worden opgenomen.

1.3 Welke welkomstbonus is beter? bet365 bonus of Unibet bonus?

De bookmaker welkomstbonussen bij bet365 en Unibet zijn in veel opzichten erg vergelijkbaar, maar er zitten een aantal belangrijke verschillen tussen die doorslaggevend zullen zijn jouw keuze.

Zo is de minimale storting bij bet365 slechts €5, terwijl dit bij Unibet €10 is. Beide welkomstbonussen leveren je gratis weddenschappen op ter waarde van 500% van het gestorte bedrag en voor beide bonussen moet dit gestorte bedrag één maal worden ingezet op een sportweddenschap. De bonus van bet365 blijft 90 dagen geldig, terwijl die van Unibet al na 7 dagen komt te vervallen.

Tot slot heb je bij bet365 de vrijheid om je gratis wedkrediet op te splitsen in kleinere weddenschappen en kan je zelf kiezen op welke weddenschappen je de free bets inzet. Bij Unibet staat vooraf al vastgesteld waarop de gratis weddenschappen ingezet moeten worden, en kan een free bet niet worden opgesplitst.

Zoals je ziet zijn er veel overeenkomsten, maar ook een aantal belangrijke verschillen tussen de bet365 en Unibet bonus. Het antwoord op de vraag welke beter is, de bet365 of Unibet welkomstbonus, zal dan ook afhangen van jouw persoonlijke voorkeuren. Check nog onze paardenraces tips en verdiep je kennis van paardenrennen.

Bonusvoorwaarden bet365 Unibet
Minimale storting 5€ 10€
Hoogte van bonus 5x het bedrag van de eerste storting tot maximaal €50. 5x gratis weddenschappen ter waarde van €10 per free bet.
Inzetvereisten Gestorte bedrag één maal inzetten op een weddenschap met odds van minimaal 1.20. Storting van €10 moet minimaal één keer worden ingezet op een sportweddenschap. Hier zijn geen minimale odds aan verbonden.
Geldigheidsduur 90 dagen. 7 dagen
Aanvullende info Wedkredieten kunnen worden opgesplitst in kleinere weddenschappen. Wedkredieten kunnen op zichzelf worden ingezet, maar kunnen ook worden gecombineerd met cash inzetten. Cash-out opties zijn ook beschikbaar voor bet met gratis wedkrediet. Door de welkomstbonus voor sportweddenschappen te kiezen, ontvang je automatisch ook de bonus voor bingo en poker. Free best kunnen worden ingezet op pre-match, live, combinatie en betbuilder weddenschappen, plus een weddenschap naar keuze. Free bets kunnen niet worden opgesplitst.
Minimum leeftijd Alleen voor in aanmerking komende spelers van 24 jaar of ouder. Alleen voor in aanmerking komende spelers van 24 jaar of ouder.

2. Verschillende welkomstbonussen bij bookmakers

Zoals je ziet komen bookmaker welkomstbonussen in verschillend soorten en maten. Ieder bonus heeft zo zijn voor- en nadelen, dus het belangrijk dat je de verschillende sportsbook bonussen kent. Dit zijn de meest gebruikte welkomstbonussen bij online bookmakers.

2.1 Stortingsbonus

De stortingsbonus is de meest voorkomende welkomstbonus bij online sportsbooks. Dit is een bonus waarbij een bepaald percentage van je eerste storting als extra bonusgeld ontvangt. Een goed voorbeeld van een stortingsbonus is de welkomstbonus van bet365, die je ontvangt na het openen van een account met onze bet365 sportsbook bonuscode. De bonusvoorwaarden van een stortingsbonus houden vaak in dat je je storting en/of het bonusbedrag een x aantal keer moet inzetten op weddenschappen die aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen (minimale odds, bepaalde wedtypes) voordat de bonus kan worden uitbetaald.

2.2 Gratis weddenschap

Een gratis weddenschap lijkt tot op zekere hoogte op de stortingsbonus, in de zin dat een gratis weddenschap wordt ook wordt afgegeven wanneer je een eerste storting van een bepaald bedrag doet. Het verschil zit 'm echter in de bonusvoorwaarden. Waar een stortingsbonus een x aantal keer moet worden ingezet voordat deze kan worden uitbetaald, is een free bet vrij te besteden en worden winsten van een gratis weddenschap direct aan je uitgekeerd. Een goed voorbeeld van een gratis weddenschap is de free bet van Unibet, die je verkrijgt wanneer je een nieuwe account opent via onze link.

2.3 Bonus zonder storting

De ideale bonus lijkt voor veel spelers de bonus zonder storting. Uiteraard is dit ook wel een hele aantrekkelijke promotie, waarbij je een weddenschap bonus kunt krijgen enkel voor het openen van je account. Je hoeft hiervoor dus geen storting te doen. Nadelig bij zulke no deposit bonussen voor weddenschappen zijn vaak de bonusvoorwaarden. Veelal moeten no deposit free bets worden ingezet op gecompliceerde weddenschappen met hoge odds en moeten deze een aantal keer worden ingezet voordat ze worden uitbetaald.

2.4 Cashback bonus

Een bookmaker cashback bonus klinkt in eerste instantie niet als de meest aantrekkelijke bonus, maar wanneer je je in de voorwaarden verdiept vind je vaak dat deze helemaal zo slecht nog niet zijn, zeker voor nieuwe wedders. Een cashback bonus biedt je namelijk een soort verzekering, een tweede kans mocht je niet meteen slagen. Wanneer je voor een cashback bonus kiest bij een online bookmaker, wordt je eerste weddenschap als het ware veilig gesteld. Win je je weddenschap, dan gebeurt er niks en steek je de winst gewoon in je zak. Maar verlies je je weddenschap, dan ontvang je een cashback tot een bepaald bedrag en heb je dus eigenlijk niets verloren.

Let op, de Kansspelautoriteit heeft bepaald dat de cashback bonus in Nederland verboden is onder artikel 4a. Per 5 december 2022 mogen deze bonussen niet meer worden aangeboden door Nederlandse bookmakers.

2.5 Verhoogde odds bonus

De verhoogde odds bonus, of boosted odds bonus, is een bookmaker promotie die we steeds vaker zien opduiken. Wanneer je voor een verhoogde odds bonus kiest krijg je van de bookmaker de kans om je eerste weddenschap (vaak wel voor geselecteerde wedstrijden of evenementen) tegen verhoogde odds te plaatsen. Zo is je potentiele winst vaak wel tot 5 keer hoger en deze winst wordt als cash aan je uitbetaald.

3. Hoe kies je de beste sportsbook bonus?

Zoals je wellicht al hebt opgemerkt zijn er veel verschillende bookmaker bonussen om uit te kiezen in Nederland. Deze bonussen worden daarnaast regelmatig geüpdatet. Het is dus verstandig om ook zelf te weten hoe je de beste bookmaker bonussen eruit kunt pikken. Bij de beste bookmakers kun je op verschillende wedsporten wedden - check onze MMA wedtips en wed op je favorieten!

Er zijn een aantal zaken waarop je altijd moet letten wanneer je de beste sports bonus gaat kiezen. Welke van deze punten het belangrijkste zijn voor jou, zullen uiteindelijk de doorslag geven in het maken van jouw keuze.

 1. Minimale storting. Je zal altijd eerst willen kijken wat de minimum vereiste storting is om een welkomstbonus te activeren. Bij sommige bookmakers kan dit al vanaf €5, waar het minimum bedrag bij andere bookmakers wel €20 kan zijn.
 2. Waarde van de bonus. Let altijd goed op de waarde van de bonus. Je voorkeur moet altijd uitgaan naar een hoger bonuspercentage, niet een hoger bonusbedrag. Een bonus van 500% tot €50 heeft een grotere waarde dan een bonus van 100% tot €100.
 3. Bonusvoorwaarden. Lees altijd aan welke voorwaarden je moet voldoen alvorens je de bonus kunt laten uitbetalen. Veel legale Nederlandse bookmakers stellen als enige voorwaarde dat de eerste storting één maal moet worden ingezet, waar andere bookmakers ook eisen dat het bonusbedrag een x aantal keer wordt ingezet.
 4. Geldigheidsduur. De geldigheidsduur van een bookmaker bonus kan flink verschillen. Sommige bonussen zijn maar een paar dagen geldig, waar andere gedurende een aantal maanden kunnen worden gebruikt. Dit kan belangrijk zijn, omdat er niet altijd een evenement is waarop je wilt inzetten binnen een aantal dagen na het ontvangen van de bonus.
 5. Minimale odds. Sommige bookmaker bonussen hebben een minimum odd verbonden aan de inzet. Dit kan variëren van geen minimum, tot soms wel 1.60. Hoe lager de minimum odds, hoe gunstiger dit is voor jou.
 6. Type weddenschap. Let er altijd op welke type weddenschappen beschikbaar zijn voor de welkomstbonus. Soms zijn hier nauwelijks restricties, waar andere welkomstbonussen uitsluitend op één type weddenschap kunnen worden gebruikt.

4. Hoe activeer je een sports welkomstbonus?

Hoe je een welkomstbonus bij een bookmaker activeert hangt af van het type bonus, maar je kunt er in ieder geval van uitgaan dat je een nieuwe account bij de bookmaker moet openen en een eerste storting moet doen (met uitzondering van de no deposit bonus, waarvoor geen storting nodig is). Verder kan het zo zijn dat je na je eerste storting nog een weddenschap moet plaatsen om je welkomstbonus te activeren, dus lees altijd even goed de bonusvoorwaarden door. Voorspel de resultaten van verschillende wedstrijden in 1x2 competitie en win mooie geldprijzen!

5. Wanneer wordt een welkomstbonus uitbetaald?

Een bookmaker welkomstbonus wordt uitbetaald wanneer je binnen de gegeven tijd hebt voldaan aan alle bonusvoorwaarden. In sommige gevallen kan het zijn dat je het gestorte bedrag en/of je bonus een aantal keer moet inzetten, maar bij de beste welkomstbonussen bij Nederlandse bookmakers zoals die omschreven in dit artikel hoef je je bonus enkel maar een keer in te zetten en worden je winsten direct uitbetaald.

Welkomstbonussen voor weddenschappen bij bet365 en Unibet

bet365
bet365
Bonus Sports
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten
Unibet
Unibet
Bonus Sports
€40 aan gratis weddenschappen
Promotiecode

6. Veelgestelde vragen

6.1 ❔ Bij welke bookmakers kan ik de beste welkomstpakketten vinden?

Wij raden bet365 en Unibet aan voor de beste bookmaker bonussen.

6.2 ❔ Zijn bookmakers uit deze ranking betrouwbaar?

Zowel bet365 als Unibet beschikken over een geldige licentie van Ksa en zijn daardoor helemaal betrouwbaar en veilig om te gebruiken.

6.3 ❔ Wat voor bonussen kan ik krijgen bij de Nederlandse bookmakers?

De beste bookmaker welkomstbonussen in Juni 2024 bevatten onder andere free bets en gratis wedkredieten.

reageer Beste bookmaker welkomstbonussen in Juni 2024
Reacties (4)
betting-life
betting-life 6 maanden geleden
ik heb goede bonussen ontvangen, bedankt
Speel bewust 18+