LegaleBookmaker.nl nl

Hoe worden odds berekend

door Stijn Lamers van
Hoe worden odds berekend

Hoe worden odds berekend? Een vraag die we regelmatig krijgen. Odds, ook wel noteringen genoemd, vormen de kern van sportweddenschappen. Het speelt een belangrijke rol bij het nemen van weloverwogen beslissingen over je weddenschappen. In dit artikel nemen we je mee door de wereld van odds, van de verschillende vormen van quoteringen tips tot het uitleg van berekeningen en het vergelijken van odds.

1. Verschillende vormen van odds

Om te beginnen willen we de verschillende vormen van odds met je doornemen. Hoewel we in Nederland bekend zijn met decimale quoteringen, ligt dat in het buitenland veel anders. Grofweg kan er onderscheidt gemaakt worden tussen een drietal verschillende odds:

  • Decimale quoteringen: De bekendste vorm in Nederland, zoals 1.89, 2.50 of 8.00. Bij bookmakers als Unibet en bet365 wordt dit in Nederland standaard ingesteld.
  • Fractionele quoteringen: Bij deze quoteringen zie je direct hoeveel je kunt winnen in verhouding tot je inzet. Denk daarbij aan 1/4, waarbij je dus viermaal zoveel kunt winnen als je inzet.
  • Moneyline quoteringen: Bij dit type quoteringen wordt er aangegeven hoeveel geld je moet inzetten om in totaal €100 te winnen.

Het begrijpen van deze verschillende quoteringen speelt een belangrijke rol bij het inzetten op sportwedstrijden. Nu je de verschillende vormen kent, is het belangrijk om te achterhalen op welke manier de quoteringen berekend worden. Je kan jouw voorspellingen voor verschillende sportevenementen gebruiken in onze 1x2 competitie met prijzen.

2. Hoe worden odds bepaald bij bookmakers?

In het hart van sportweddenschappen ligt de cruciale vraag: hoe worden odds berekend? Voor deze berekening gebruiken bookmakers een complex samenspel van statistieken, analyses en de inschatting van risico’s voor henzelf. Het is dus nooit afhankelijk van één of slechts enkele factoren.

Bookmakers bepalen odds op basis van verschillende factoren, waaronder teamsterkte, prestaties, blessures en publieksvoorkeur. Geavanceerde algoritmen en analyses spelen een rol bij het vaststellen van de noteringen. Het doel van de bookmaker is om een evenwichtige markt te creëren, waarbij de inzetten gelijkmatig verdeeld zijn over alle mogelijke uitkomsten, zodat ze winst maken ongeacht de uitkomst. Je kan ook meerdere weddenschappen met elkaar combineren. Onze uitleg van betbuilder weddenschappen is hiervoor echt handig.

Dit laatste is een zeer belangrijke constatering. Het is namelijk mogelijk om bij elke voetbalwedstrijd de marge voor de bookmaker te berekenen. Deze zal namelijk altijd boven de 100% uitkomen, waardoor bookmakers vrijwel altijd winst zullen maken.

bet365 welkomstpakket
De hoogste bonus op de markt
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

2.1 Odds Berekenen

Uiteindelijk is het als gokker de kunst om op zoek te gaan naar de wedstrijden met de laagste marges. Want hoe lager de marge voor de bookmaker, des te interessanter is het weddenschap voor jou als gokker. De noteringen berekenen werkt als volgt als er sprake is van een wedstrijd met drie uitkomsten:

  • (1 / Quotering Team 1) x 100%
  • (1 / Quotering gelijkspel) x 100%
  • (1 / Quotering Team 2) x 100%

Tel je deze uitkomsten bij elkaar op, dan wil je dat dit percentage zo dicht mogelijk bij de 100% ligt. Hoe hoger dit ligt, hoe meer marge de bookmaker op een weddenschap pakt. Vergelijk daarom altijd de quoteringen en marges van verschillende bookmakers. Onze hulp bij noteringen lees je hieronder.

Unibet welkomstpakket
De hoogste bonus op de markt
€40 aan gratis weddenschappen

3. Tips om quoteringen in te schatten

Om te bepalen waar je als gokker het beste op kunt inzetten, hebben we hier een aantal odds berekenen tips op een rij gezet. Dit verhoogt de kans om een weddenschap succesvol af te sluiten:

  • Kennis van het Spel: Begrijp het spel waarop je wilt wedden. Kennis van teams, spelers en recente prestaties verbetert je vermogen om nauwkeurige voorspellingen te doen.
  • Statistische Analyses: Gebruik statistische gegevens om trends te identificeren en potentiële uitkomsten te voorspellen. Dit kan variëren van teamstatistieken tot individuele prestaties.
  • Noteringen Vergelijken: Vergelijk noteringen bij verschillende bookmakers om de meest gunstige odds te vinden. Dit kan het verschil maken tussen een bescheiden winst en aanzienlijke opbrengsten.
  • Gebruik bonussen en promoties: En tot slot nog een tip die weinig met de quoteringen zelf te maken heeft, maar wel de kans op winst verhoogd. Gebruik indien mogelijk bonussen en promoties om gratis speelgeld of weddenschappen vrij te spelen.

Je kan ook onze paardenraces tips gebruiken om jouw winst aanzienlijk te vergroten.

4. Bij welke goksites kan ik het beste odds vergelijken?

Wil je de noteringen vergelijken, dan zijn platforms zoals bet365 en Unibet zeer geschikt. bet365 biedt niet alleen een breed scala aan sportweddenschappen aan, maar ook hulp bij odds berekenen. Hier hebben zij verschillende handige functionaliteiten voor ontwikkeld. Gebruik nog onze bet365 bonus code 2024 om een mooie welkomstpakket te ontvangen!

Kortom, het bij sportweddenschappen berekenen van odds is een kunst op zich in de wereld van sportweddenschappen. Met een dieper inzicht in noteringen, het vergelijken van odds en het gebruik van handige tools, kun je jouw wedervaring naar een hoger niveau tillen. Dus, ga aan de slag, bereken die odds en maak slimme weddenschappen!

5. Veelgestelde vragen

5.1 ❔ Waar krijg ik de hoogste quoteringen?

Als je op zoek bent naar de hoogste odds, zijn bet365 en Unibet betrouwbare keuzes. Zij zijn in het bezit van een licentie van de Kansspelautoriteit, staan bekend om uitstekende quoteringen en hebben een mobiele applicatie. Hierdoor gaat het inzetten op sportwedstrijden nóg gemakkelijker.

5.2 ❔ Hoe zien de odds er bij Nederlandse bookmakers uit?

Bij Nederlandse bookmakers worden doorgaans decimale odds gehanteerd, zoals 1.75 of 2.50. Met dit systeem kun je de potentiële winst bij weddenschappen berekenen, aangezien de notering direct aangeeft hoeveel je zou winnen per ingezette euro.

5.3 ❔ Waarom verschillen de odds tussen de bookmakers?

Odds kunnen variëren tussen bookmakers vanwege verschillen in hun benadering van het beoordelen van teams, het inschatten van risico's en het aantrekken van weddenschappen. Concurrentie tussen bookmakers en de voortdurende veranderingen in de sportwereld dragen ook bij aan hoe worden odds berekend.

reageer HoeWordenOddsBerekend
Reacties (0)
Speel bewust 18+