LegaleBookmaker.nl nl

MMA Wedtips

door Legale Bookmaker van
MMA Wedtips

MMA is de laatste jaren als kool aan het groeien: de onvoorspelbare en daardoor zo daverend spannende sport is een echt genot om naar te kijken en om met de juiste MMA wedtips ook nog eens op te wedden.

In dit artikel bieden we een complete handleiding voor MMA weddenschappen, waarbij we niet alleen inzicht geven in de sport, maar ook enkele waardevolle tips delen. Laten we dieper duiken in de wereld van MMA-weddenschappen, inclusief waarom het zo populair is geworden en de regels die deze sport reguleren.

1. Wat is MMA?

Mixed Martial Arts (MMA) is een dynamische vechtsport die verschillende vechtdisciplines, waaronder vallen, grappling en submissiontechnieken, combineert tot één veelomvattende en zeer competitieve sport. MMA-vechters, vaak mixed martial artists genoemd, strijden in een gereguleerde omgeving.

De populariteit van MMA is aanzienlijk toegenomen vanwege zijn opkomst en relatief korte geschiedenis. De UFC, de Ultimate Fighting Championship, speelde hierin een cruciale rol. De UFC organiseerde de eerste gevechten in de jaren '90 en hielp MMA in de mainstream te brengen. De mix van verschillende vechtdisciplines en de spectaculaire gevechten trokken veel fans naar UFC weddenschappen.

1.1 MMA regels

MMA-wedstrijden volgen strikte regels, met gewoonlijk twee vechters die tegen elkaar strijden. Wedstrijden bestaan uit drie ronden van vijf minuten of vijf ronden van vijf minuten tijdens kampioenschapsgevechten. In de begindagen van MMA waren er weinig regels, maar het werd al snel gereguleerd om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. Zo is het inmiddels verboden om te spugen op de ander, aan de ogen te zetten, met je vingers in hun neus te zitten, haren te trekken en in de testikels te schoppen. Scheelt weer.

1.2 Waarom is MMA zo populair geworden?

De populariteit van MMA is deels te danken aan de opkomst van organisaties zoals de UFC (Ultimate Fighting Championship) en de korte geschiedenis ervan. Het biedt een opwindende mix van vechtstijlen en is een van de snelstgroeiende sporten ter wereld en mensen zoeken vaak naar gratis MMA streams. Daarom hebben wij een ranglijst opgesteld van bookmakers met gratis livestream.

2. De Beste MMA Bookmakers

Voor MMA-weddenschappen zijn er veel bookmakers beschikbaar, maar we raden aan om te wedden bij toonaangevende platforms zoals bet365 en Unibet, die vaak aantrekkelijke bonussen aanbieden.

Beste MMA bookmakers

bet365
bet365
Bonus Sports
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten
Unibet
Unibet
Bonus Sports
€40 aan gratis weddenschappen
Promotiecode

2.1 Sportweddenschappen op MMA

Je kan natuurlijk op de uiteindelijke winnaar wedden, maar dat is zeker het niet enige:

 • Manier waarop het gevecht wordt geëindigd – de vraag hoe er gewonnen wordt, los van wie wint: per KO, TKO of jurybeslissing?
 • Aantal rondes nodig – de vraag hoeveel rondes het duurt voordat er een beslissing gevallen is
 • Wedden op jurybeslissing – komt het tot een uitspraak van de jury?
Al de bovengenoemde weddenschappen kan je gemakkelijk met elkaar combineren voor extra winst. Gebruik bet365 betbuilder en vergroot je kansen op winst.

3. MMA Competities om op te Wedden

Populaire MMA-competities om op te wedden zijn de UFC, Bellator en One FC. Bij de UFC gewichtsklassen mannen zijn de huidige kampioenen:

 • Heavyweight: Jon Jones
 • Light heavyweight: Alex Pereira
 • Middleweight: Dricus du Plessis
 • Welterweight: Leon Edwards
 • Lightweight: Islam Makhachev

En bij de UFC gewichtsklassen vrouwen:

 • Featherweight: Vacant
 • Bantamweight: Raquel Pennington
 • Flyweight: Alexa Grasso
 • Strawweight: Zhang Weili

Dit zijn de beste MMA vechters ter wereld, en misschien dus ook wel degene op wie jij je volgende weddenschap afsluit bij bet365 of Unibet. Check ook de beste welkomstbonussen bij Nederlandse bookmakers voordat je een weddenschap plaatst!

4. MMA Wedtips

Voordat je weddenschappen plaatst, is grondig onderzoek naar de vechters essentieel. Daarom hebben we een aantal beste wedtips voor MMA op een rijtje gezet.

 • Bekijk de wedstrijdgeschiedenis van beide vechters. Hebben ze al met elkaar gevochten? Wie heeft er dan gewonnen?
 • Bekijk hoe ze recentelijk hebben gepresteerd. Hebben ze gewonnen? Op welke manier?
 • Check of de bepaalde vechter onlangs een blessure heeft opgelopen.
 • Overweeg hun sterke en zwakke punten. Als de ene vechter een ju jitsu-meester is en de tweede onlangs verloor door een submission, dan is dit wellicht een goed punt om over na te denken.
 • Raadpleeg de ranglijsten van de vechters die beschikbaar zijn op de officiële webpagina's van de bepaalde MMA competities.
 • Je kunt ook onze tipsters raadplegen en je eigen tips delen in onze Tipster Competitie.
 • Vergelijk beschikbare noteringen bij verschillende MMA bookmakers.

5. Veelgestelde vragen (FAQ)

Mocht je gewoon de korte samenvatting willen of nog iets dubbelchecken, dan zit je hier goed. We zetten de meest brandende vragen nog eens voor je op een rijtje:

5.1 Bij welke bookmakers kan ik wedden op MMA?

Er zijn veel bookmakers voor MMA weddenschappen, maar voor de beste ervaring raden we bet365 en Unibet aan, met aantrekkelijke bonussen.

5.2 Waar vind ik de beste MMA wedtips?

We hopen je met dit artikel een eindje op weg geholpen te hebben en zo een inkijkje te hebben gegeven in de wereld van MMA. Waar je ook zeker nog kan kijken is in onze Super Tipster competitie op de webpagina van Legale Bookmaker NL.

5.3 Welke MMA weddenschappen zijn het populairst?

De meest populaire weddenschappen in MMA zijn wedden op de winnaar en wedden op de manier waarop het gevecht wordt beëindigd. Maar dat zijn zeker niet de enige onderdelen waar je op kan wedden, met onze MMA wedtips weet je alle opties.

reageer MmaWedtips
Reacties (2)
football-fanatic
football-fanatic 7 maanden geleden
goed uitleg joh
Speel bewust 18+