LegaleBookmaker.nl nl

Uitleg handicap weddenschappen

door Legale Bookmaker van
Uitleg handicap weddenschappen

Een van de meer gecompliceerde online weddenschappen op sport is de handicap weddenschap en dus zal deze uitleg handicap weddenschappen goed te pas komen. Bij online handicap weddenschappen kan je een van de teams een virtuele voorsprong of achterstand toekennen. Deze weddenschappen zijn gebaseerd op de bekende 1X2 weddenschap, maar bieden de speler meer mogelijkheden en potentieel grotere winst.

In deze handleiding leg ik je uit hoe verschillende soorten handicap weddenschappen werken, waar je handicap weddenschappen online kunt plaatsen en uiteraard laat ik je aan de hand van voorbeelden zien hoe je een handicap weddenschappen kunt winnen.

1. Verschillende soorten handicap weddenschappen

Voordat we verdergaan is het allereerst belangrijk om te weten dat er twee verschillende varianten van handicap weddenschappen zijn. De eerste variant is de Asian handicap weddenschap, ook wel Asian Lines. De tweede variant is de European handicap weddenschap, ook wel 3-Way handicap.

Het voornaamste verschil tussen de Asian handicap en European handicap is dat de Asian Handicap een gelijkspel elimineert. Bij Asian handicap bestaat de mogelijkheid “ongeldig bij gelijkspel” of je elimineert het gelijkspel compleet, dus inzetten op een gelijkspel is niet mogelijk, waar European handicap als het ware het originele 1X2 van de handicap weddenschappen is.

Als je niet helemaal begrijpt wat ik daarmee bedoel, dan is het aan te raden om eerst mijn 1X2 weddenschappen uitleg te lezen, voordat je verder gaat met deze uitleg voor handicap weddenschappen.

2. Hoe werkt de European handicap weddenschap?

Laten we deze uitleg beginnen met de simpelere variant van de twee, de European Handicap, of 3-Way handicap. Bij een European handicap zet je voorafgaand aan de start van een wedstrijd een score neer waarmee de wedstrijd begint. Zo geef je een van de teams dus een virtuele voorsprong ten opzichte van het andere team.

Je kunt vervolgens inzetten op winst voor een van de twee teams, of een gelijkspel. Om te bepalen of je de weddenschap wint, worden de virtuele stand die je vooraf hebt ingesteld en de daadwerkelijke uitslag bij elkaar opgeteld. Dus, stel je zet de stand bij aanvang van de wedstrijd op 2-0 en de wedstrijd eindigt in 0-1, dan is de virtuele eindstand in je handicap weddenschap dus 2-1. Had je ingezet op winst voor de thuisclub dan had je deze weddenschap gewonnen, maar had je ingezet op een gelijkspel of winst voor de uitclub, dan was je je inzet kwijt geweest.

In de onderstaande tabel leg ik de European handicap weddenschap voor je uit in meer detail, met voorbeelden. We nemen in dit voorbeeld een wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht, waarvan de uitslag 2-1 werd.

Handicap Virtuele eindstand Gewonnen weddenschap
1-0 3-1 Gewonnen als je inzet op Ajax
0-1 2-2 Gewonnen als je inzet op gelijkspel
0-2 2-3 Gewonnen als je inzet op Utrecht

Om een nog beter beeld te schetsen van hoe een European handicap weddenschap werkt, en hoe het er daadwerkelijk uitziet bij een online bookmaker, heb ik hieronder ook een praktijkvoorbeeld toegevoegd van een 3-Way handicap weddenschap bij Unibet, voor een Europa League wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma die Feyenoord uiteindelijk knap wist te winnen met 1-0. De starts 2-0 weddenschap had je dus gewonnen als je had ingezet op Feyenoord, evenals de starts 1-0 weddenschap. De starts 0-1 weddenschap was gewonnen als je had ingezet op een gelijkspel.

3. Hoe werkt een Asian handicap weddenschap?

De meer gecompliceerde handicap weddenschap van de twee is de Asian handicap, maar ik ga een poging wagen om je dit duidelijk uit te leggen, zodat jij straks naar een legale Nederlandse bookmaker kunt gaan en met vertrouwen kunt inzetten op een Asian lines weddenschap.

Wanneer je een Asian handicap weddenschap plaatst dan geef je een van de team een virtuele voorsprong, alleen gaat dat hier in stappen van 1/4 doelpunten en ontvang je je inzet terug wanneer de virtuele eindstand een gelijkspel is. Dat klikt lastig, maar als je het eenmaal doorhebt is dit een hele leuke weddenschap om te spelen en kun je je potentiële winst aanzienlijk vergroten ten opzichte van een reguliere 1X2 weddenschap.

We nemen als voorbeeld even een wedstrijd tussen AZ en FC Twente, waar je inzet op winst voor AZ en de Asian handicap speelt met een voorsprong voor FC Twente van 1.5. Nu moet AZ dus met minimaal 2 doelpunt verschil winnen. Stel AZ wint met 2-0 dan is de virtuele eindstand dus 2-1.5 en heb je je weddenschap gewonnen, maar als AZ met slechts 1-0 weet te winnen staat de virtuele eindstand op 1-1.5 en heb je je weddenschap verloren. Een gelijkspel is in dit voorbeeld geëlimineerd.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je inzet te verdelen over twee verschillende weddenschappen. Dit doe je door middel van het inzetten op een virtuele voorsprong met een 1/4 goal. Dit betekent effectief dat je inzet op een voorsprong van 0 goals en een voorsprong van 0.5 goals, waardoor je de weddenschap geheel kunt winnen, half kunt winnen, half kunt verliezen, of geheel kunt verliezen. In de onderstaande tabel leg ik het uit. In het onderstaande voorbeeld zet je in met een handicap op de thuisspelende club.

Handicap Uitslag wedstrijd Virtuele uitslag Weddenschap
0 1-0 1-0 Gewonnen
0 0-0 0-0 Inzet terug
0 0-1 0-1 Verloren
0.25 1-0 1.25-0 Gewonnen
0.25 0-0 0.25-0 Half gewonnen
0.25 0-1 0.25-1 Verloren
0.5 1-0 1.5-0 Gewonnen
0.5 0-0 0.5-0 Gewonnen
0.5 0-1 0.5-1 Verloren
0.75 1-0 1.75-0 Gewonnen
0.75 0-0 0.75-0 Gewonnen
0.75 0-1 0.75-1 Half verloren
1 1-0 2-0 Gewonnen
1 0-0 1-0 Gewonnen
1 0-1 1-1 Inzet terug

4. Voorbeelden Asian handicap weddenschap

Tot slot zal ik de bovenstaande tabel voor Asian handicap bets ook nog even verder uitleggen met voorbeelden van de verschillende inzetten. Wil je daadwerkelijk inzetten op een handicap, dan kun je dat doen bij een legale Nederlandse bookmaker als bet365, waar je met de bet365 bonuscode een leuke welkomstbonus ontvangt.

In ieder van de onderstaande voorbeelden nemen we de wedstrijd tussen Ajax en PSV, waar we inzetten op winst voor Ajax.

4.1 0:0 Asian handicap

Wanneer je een 0:0 Asian handicap speelt begint geen van de twee teams met een voorsprong, maar wordt wel het gelijkspel geëlimineerd. Effectief is dit dus hetzelfde als een draw-no-bet (ongeldig bij gelijkspel). Als we inzetten op Ajax met een handicap van 0:0 dan winnen we de weddenschap wanneer Ajax de wedstrijd wint. Bij een gelijkspel ontvangen we onze inzet terug en bij winst voor PSV hebben we de weddenschap verloren.

4.2 0.25 Asian handicap

Als we op dezelfde wedstrijd hadden ingezet op Ajax met een Asian handicap van 0.25, dan zet je in realiteit in op twee weddenschappen; 0:0 en 0.5. Bij winst voor Ajax win je uiteraard de weddenschap. Bij een gelijkspel heb je dus de helft van je weddenschap gewonnen, want de 0.5 weddenschap win je (virtuele eindstand is +0.5 goals voor Ajax), de 0:0 weddenschap is nietig. Verliest Ajax de wedstrijd dan heb je de hele weddenschap verloren.

4.3 0.5 Asian handicap

Bij de 0.5 Asian handicap geven we Ajax een virtuele voorsprong van een half doelpunt. Dat betekent dus dat zolang Ajax niet verliest, je de weddenschap wint. Bij een gelijkspel, zeg 1-1, heeft Ajax namelijk het voordeel van een half doelpunt wat de virtuele eindstand 1.5-1 maakt.

4.4 0.75 Asian handicap

Wanneer we een Asian handicap van 0.75 geven aan Ajax, dan moeten we de weddenschap weer even in twee delen opbreken om het goed te kunnen begrijpen. Effectief zet je de helft van je inzet in op 0.5 en de andere helft op +1. Wint Ajax of eindigt de wedstrijd in een gelijkspel, dan heb je de hele weddenschap gewonnen. Maar, verliest Ajax deze wedstrijd niet meer dan één doelpunt verschil, dan heb je de weddenschap slechts half verloren. Namelijk het 0.5 stuk van je weddenschap is verloren en het +1 stuk van je weddenschap is nietig. Verliest Ajax met meer dan één doelpunt verschil dan heb je de gehele weddenschap verloren.

4.5 +1 Asian handicap

Zetten we in op Ajax met een Asian handicap van +1, dan start Ajax de wedstrijd met een virtuele voorsprong van één doelpunt. Dat betekent dat wanneer Ajax wint of gelijkspeelt, je de weddenschap hebt gewonnen. Verliest Ajax de wedstrijd met één doelpunt verschil, dan is je weddenschap nietig en ontvang je je inzet terug. Verliest Ajax met meer dan één doelpunt verschil dan heb je de weddenschap verloren.

Mocht je na het lezen van deze uitleg over handicap weddenschappen toch twijfels hebben, stel dan gerust een vraag in de comments en ik zal mijn best doen om die zo duidelijk mogelijk te beantwoorden. Mocht je bookmaker bonussen willen vergelijken, check dan onze vergelijking van de beste welkomstbonussen bij legale bookmakers, of raadpleeg onze home page.

Beste Nederlandse bookmakers voor sportweddenschappen

bet365
bet365
Bonus Sports
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten
Unibet
Unibet
Bonus Sports
€40 aan gratis weddenschappen
Promotiecode

5. Veelgestelde vragen over de handicap weddenschap

5.1 ➡️ Wat is handicap wedden?

Handicap wedden is een manier van inzetten waarbij je een van de teams een virtuele voorsprong geeft. Geef je het thuisteam een handicap van +1, dan start dat team de wedstrijd met een virtuele voorsprong van één doelpunt.

5.2 ➡️ Wat betekent Asian handicap 0.75?

Asian handicap 0.75 is een manier van inzetten waarbij je inleg gelijk wordt verdeeld over de +0.5 en +1 handicaps. Zo kun je dus niet alleen winnen of verliezen, maar ook half verliezen (je verliest met +0.5 en de +1 is nietig).

5.3 ➡️ Wat betekent Asian handicap 0.25?

Asian handicap 0.25 is een manier van inzetten waarbij je inleg gelijk wordt verdeeld over de 0:0 en +0.5 handicaps. Zo kun je dus niet alleen winnen of verliezen, maar ook half winnen (je wint met +0.5 en de 0:0 is nietig).

5.4 ➡️ Is handicap wedden moeilijk?

Handicap weddenschappen zijn zeker geen weddenschappen voor beginners. In deze uitleg handicap weddenschappen kun je leren hoe handicap bets werken.

reageer UitlegHandicapWeddenschappen
Reacties (4)
Polly the dragon
Polly the dragon 5 maanden geleden
goede strategieën heb ik bij deze website gevonden, echt top
Speel bewust 18+