LegaleBookmaker.nl nl

Wedden op Windhondenrennen

door Thomas Leek van
Wedden op Windhondenrennen

Wedden op windhondenrennen is de laatste jaren stukken populairder geworden. En dat is ook niet zo gek, want de races zijn spannend en zenuwslopend tot de laatste seconden. De combinatie van spanning, snelheid van de races en tactiek maakt het een geliefde sport onder veel gokliefhebbers.

In Ierland en Engeland is het al jarenlang een zeer populaire sport, waar ook het bekende “greyhound racing” dan ook oorspronkelijk vandaan komt. In Engeland is het destijds ontstaan omdat de armere bevolking het wedden op paarden niet meer kon betalen. Daarom lijkt de sport ook zoveel op het paardenrennen. Bij ons in Nederland en België is het echter nog steeds een opkomende sport. Het seizoen windhondenrennen loopt van eind maart tot begin november. Alleen in deze periode kan je dus wedden op windhondenraces.

Ben jij dus benieuwd hoe je het beste kan wedden op windhonden en wat onze wedtips zijn? Lees dit artikel dan snel verder. Bovendien hebben we nog een hele mooie gratis bonus voor je, die je goed kan gebruiken als je gaat inzetten op windhondenrennen.

1. Soorten weddenschappen op windhondenrennen

Ondanks dat windhondenrennen competities bij ons in Nederland nog niet zo groot zijn als in Engeland, maakt dat het wedden er niet minder spannend op! Alle competities waar je op kan inzetten via bet365 en Unibet, zijn van namelijk topniveau en leveren bloedstollende wedstrijden op. Bij deze goksites kun je verschillende gok strategieën gebruiken. Lees onze uitleg van 1x2 weddenschappen en probeer ze nu uit.

Er zijn heel wat verschillende competities en windhonden weddenschappen af te sluiten, dus het is goed dat je eerst de basis kent, voordat je je verder verdiept in deze spannende sport. Ten eerste is het belangrijk dat je de vier verschillende soort competities kent. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Sprint: dit is de kortste race. Bestaat uit één ronde (dus twee bochten)
  • Standaard: bij de standaardrace doen de honden twee rondes
  • Stayers: deze vorm bestaat uit drie rondes
  • Marathon: dit is de langste vorm. Hierbij doen de honden 4 rondes

Naast de verschillende soorten races, zijn er dus ook verschillende manieren hoe je kan wedden op windhondenrennen. De eenvoudigste manier is inzetten op een “Win.” Hierbij zet je geld in op de hond waarvan jij denkt dat die gaat winnen.

Maar soms zijn er duidelijke favorieten of wil je gewoon nóg hogere odds verdienen. In dat geval zijn er gelukkig veel meer manieren om te wedden op windhonden. Zie hieronder welke weddenschappen dat precies zijn:

  • Place: zet in op een hond waarvan je verwacht dat die eerste of tweede wordt.
  • Each Way: bij deze weddenschap zet je niet alleen in op de winst van je hond, maar ook op een plek in de top twee of drie (afhankelijk van hoeveel honden er racen). Als je hond eerste wordt, krijg je dan dus ook een hogere uitbetaling. Maar ook als de gekozen hond tweede of derde wordt, word je uitbetaald. Maar omdat je de weddenschap spreidt, zal dit minder zijn dan bij de “place” weddenschap.
  • Straight forecast: voorspel nummer één en twee goed, in de juist volgorde.
  • Reverse Forecast: voorspel nummer één en twee, maar de volgorde is niet van belang.
  • Tricast: dezelfde weddenschap als de “straight forecast,” maar met drie honden.
  • Combination tricast: hetzelfde als de “reverse forecast,” maar hier ook met drie honden.

Zoals je waarschijnlijk wel kunt bedenken, kan je een stuk meer geld winnen door deze weddenschappen af te sluiten. Dat voegt nog een extra laag aan tactiek en spanning toe aan het wedden op windhondenracen. Weet je dat je op de virtuele versie van windhondenrennen kunt wedden? Meer daarover lees je in onze speciaal over wedden op virtual sports tips.

2. Windhondenrennen wedtips

Succesvol wedden op windhondenrennen in 2024 hangt af van meerdere zaken. Omdat alle races buiten zijn, moet je ook met verschillende externe factoren rekening houden. Gelukkig hebben we de beste windhondenraces wedtips voor je opgesteld. Bij legale bookmaker vind je nog meer handige tips, bijvoorbeeld paardenraces wedtips.

Eén van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden, is de ondergrond. Als de baan van zand gemaakt is en het nat is, is het extra zwaar voor de honden om een lange tijd voluit te gaan. Daarom doen honden die gewend zijn om langere afstanden te lopen het vaak beter op regenachtige dagen. Dit komt doordat ze een beter uithoudingsvermogen hebben dan windhonden die kortere afstanden gewend zijn.

Daarnaast is de leeftijd van de windhonden ook belangrijk. De windhonden die doorgaans het best presteren bij de sprints en de standaardraces, zijn jonge honden van 2 tot 3 jaar. Daarentegen staat dat ervaren honden van 3 tot 4 jaar juist meer longinhoud hebben kunnen ontwikkelen, waardoor ze vaker goed presteren bij langere races.

Ook is het belangrijk om genoeg onderzoek te doen naar de windhonden. Sommige favorieten zijn misschien bezig aan een minder seizoen, waardoor je meer geld kan verdienen door in te zetten op een opkomende outsider.

3. Bij deze goksites kun je wedden op windhonden

De beste windhondenrennen bookmakers zijn ongetwijfeld bet365 en Unibet. Deze bookmakers hebben de beste odds, bieden de meeste wedstrijden aan en zijn bovendien erg gemakkelijk in gebruik.

Wed op windhondenrennen bij de beste online bookmakers

bet365
bet365
Bonus Sports
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten
Unibet
Unibet
Bonus Sports
€40 aan gratis weddenschappen
Promotiecode

Daarnaast krijg je ook bij deze bookmakers wedden op windhondenrennen met een bonus van de Legale bookmaker door middel van bet365 bonuscode 2024. Waardoor je nóg meer kans maakt op een hoge uitbetaling of er juist voor kan kiezen om je kansen wat te spreiden.

4. Gratis windhondenrennen livestreaming

Windhondenrennen livestreaming kijken doe je bij Unibet, bet365 en andere bookmakers met gratis livestreams. Alle grote evenementen zijn hier eenvoudig live te kijken. Maar aangezien niet alle competities hier live te bekijken zijn, doe je er verstandig aan om hier even goed naar te kijken voor je gaat wedden op windhonden in 2024.

5. Veelgestelde vragen over windhonden races

5.1 ➡️ Waar kan ik het beste wedden op windhondenrennen?

De beste weddenschappen op windhondenrennen vind je uiteraard bij Unibet en bet365. Hierbij vind je de beste odds en ontvang je ook een hele mooie Legale Bookmaker wedbonus.

5.2 ➡️ Waar vind ik info over komende windhondenrennen in 2024?

Alle cruciale info en livestreams over de opkomende races vind je bij Unibet en bet365.

5.3 ➡️ Welke windhondenrennen weddenschappen zijn het populairst?

De populairste weddenschap is de traditionele “win” weddenschap. Maar ook de “each way” weddenschap is zeer populair, door de hogere odds. Maar als je gaat wedden op windhondenrennen, zijn er gelukkig veel meer weddenschappen te vinden met geweldige odds.

reageer WeddenOpWindhondenrennen
Reacties (2)
football-fanatic
football-fanatic 5 maanden geleden
ik heb windhondenrennen weddenschappen zien staan bij online bookmakers, maar heb er nooit grote interesse in gehad. misschien is het een goed moment om het te veranderen!
Speel bewust 18+