LegaleBookmaker.nl nl

Uitleg 1X2 weddenschappen

door LegaleBookmaker van
Uitleg 1X2 weddenschappen

Online wedden op sport kun je op veel verschillende manieren doen, maar de 1X2 sportweddenschappen zijn over het algemeen het meest populair, en het meest toegankelijk voor nieuwe spelers en daarom hebben wij deze uitleg 1X2 weddenschappen opgesteld. In deze handleiding leg ik je uit hoe online 1X2 weddenschappen werken, waar je deze weddenschappen kunt plaatsen en geef ik je een aantal tips en tricks mee om verantwoord in te zetten op je favoriete sport.

1. Wat zijn 1X2 weddenschappen en hoe werkt het?

1X2 weddenschappen zijn bets waarbij je inzet op één van de drie mogelijke uitkomsten van een sportwedstrijd; winst voor de thuisclub (1), gelijkspel (X), of winst voor de uitclub (2). Dit is de basis van online wedden en een weddenschap die je allereerst onder de knie moet hebben voordat je gaat inzetten op meer ingewikkelde bets zoals handicap weddenschappen. Wil je weten hoe Asian handicap en European handicap weddenschappen werken? Check dan voorbeelden en tips voor handicap weddenschappen.

2. Voorbeelden van 1X2 weddenschappen

Om het principe van 1X2 weddenschappen beter aan je uit te leggen zullen we even een aantal voorbeelden bekijken. We nemen even een voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en PSV in dit voorbeeld, waar de odds als volgt zijn;

  • Winst voor Feyenoord (1): 2.40
  • Gelijkspel (X): 3.25
  • Winst voor PSV (2): 3.40

Inzetten op winst voor Feyenoord (1)

Stel je hebt je analyse gemaakt en je bent er van overtuigd dat Feyenoord de grootste kans heeft om drie punten mee naar huis te nemen. Je zet €10 in op winst voor Feyenoord, ofwel je zet in op 1. Wint Feyenoord, dan ontvang je je inzet terug, plus 1.40 maal je inzet als winst. Je ontvangt dus €24 terug van de bookmaker. Wint Feyenoord niet, dan ben je je inzet kwijt.

Inzetten op gelijkspel (X)

Mocht je analyse uitwijzen dat er geen duidelijke favoriet voor winst aangewezen kan worden en verwacht je dat een gelijkspel de meest logische uitkomst is, dan zet je in op X. Was je 1X2 voorspelling correct en spelen ze gelijk, dan ontvang je je inzet terug, plus 2.25 maal je inzet als winst. Je ontvangt dan €32,50 van de bookmaker. Maar, als een van beide teams er met de winst vandoor gaat heb je je inzet verloren.

Inzetten op winst voor PSV (2)

De laatste mogelijkheid bij 1X2 bets in het online wedden is in dit geval winst voor de uitclub, in dit geval PSV. Laat je analyse blijken dat deze uitkomst het meest waarschijnlijk is, dan wil je inzetten op 2. Heb je de voorspelling goed, dan ontvang je je inzet van €10 weer terug, plus 2.40 maal je inzet als winst, ofwel €34. Wint PSV niet, dan heb je je inzet verloren.

3. Varianten van 1X2 sportweddenschappen

Er zijn ook een aantal varianten van de online 1X2 weddenschap, waarbij je je kans op verlies verkleint. Uiteraard zijn de odds voor deze 1X2 varianten lager, dus je potentiële winst ook.

3.1 Ongeldig bij gelijkspel (draw-no-bet)

De naam van deze weddenschap geeft het al weg natuurlijk, maar dit is een 1X2 weddenschap waarbij de X geen optie is, ofwel je kunt alleen inzetten op de thuisclub of de uitclub. Eindigt het in een gelijkspel dan ontvang je je inzet terug.

3.2 Dubbele kans (double-chance)

Ook hier vertelt de naam van de weddenschap je al veel over de werking. Bij deze variatie van de populaire 1X2 weddenschap verdubbel je je kansen door in te zetten op twee van de drie mogelijke uitkomsten:

  • 1X - Je wint de weddenschap wanneer de thuisclub wint, of als het in een gelijkspel eindigt
  • 12 - Je winst als een van de twee teams wint en de wedstrijd niet in een gelijkspel eindigt
  • X2 - Je wint de weddenschap wanneer de uitclub wint, of als het in een gelijkspel eindigt

4. Tips wanneer je een online 1X2 weddenschap plaatst

De belangrijkste tips die ik je kan meegeven wanneer je online op 1X2 weddenschappen gaat inzetten is om altijd je eigen analyse te doen, en om verantwoord te spelen. Je kan tevens de wiskundige gokalgoritmen checken en zien hoe ze van toepassing zijn op gokken.

Voordat je inzet op 1X2 moet je voor jezelf bepalen welke uitkomst de grootste waarschijnlijkheid heeft. Dit doe je door het nieuws rondom de teams te volgen, te kijken of er belangrijke spelers geblesseerd of geschorst zijn, of er publiek voor beide clubs aanwezig is, wat het weer gaat doen, en zo voort. Neem al deze factoren in overweging voordat je je 1X2 voorspelling gaat vastzetten in de vorm van een weddenschap.

Verder is het belangrijk dat je verantwoord speelt en grenzen zet voor jezelf, waar je je ook aan houdt. Het is makkelijk om je te laten verleiden in te zetten op een andere wedstrijd wanneer je hebt verloren, om zo te proberen je verlies terug te winnen. Maar als je eenmaal in een slechte run zit kan het snel gaan. Zet je emoties dus aan de kant en kijk naar de feiten en statistieken. Zit het even tegen, stop dan en kom op een later moment weer fris terug.

Uiteraard kun je ook je kans op verlies verkleinen door gebruik te maken van een welkomstbonus voor sport bij een legale bookmaker. Bookmakers in Nederland bieden verschillende bonussen voor nieuwe spelers, dus check eerst even onze beoordeling van deze bonussen.

5. Waar kan ik inzetten op 1X2 weddenschappen?

Je kunt op 1X2 weddenschappen inzetten wanneer een sport drie mogelijke uitkomsten heeft; winst, verlies en gelijkspel. Voetbal is een van de meest populaire sporten voor 1X2 weddenschappen op het internet, en tennis is een sport waar deze weddenschap niet kan worden geplaatst, omdat een gelijkspel niet tot de mogelijke uitkomsten behoort bij tennis.

1X2 weddenschappen in 2024 vind je bij iedere legale bookmaker in Nederland, zoals bijvoorbeeld bet365, Unibet of Circus. Vaak kun je bij online bookmakers gebruikmaken van een bonus, veelal een gratis weddenschap, als je er nog geen account hebt. Zo ook bij bet365, waarvoor je onze bonus code bet365 kunt gebruiken. Andere goede bookmaker promoties vind je hieronder.

De beste bonussen bij legale Nederlandse bookmakers

bet365
bet365
Bonus Sports
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten
Bonuscode
Unibet
Unibet
Bonus Sports
€40 aan gratis weddenschappen
Promotiecode

6. Veelgestelde vragen over 1X2 weddenschappen

6.1 ➡️ Wat is een 1X2 weddenschap?

Een 1X2 weddenschap is een inzet op sport, waarbij je inzet op winst voor de thuisclub, een gelijkspel, of winst voor de uitclub.

6.2 ➡️ Hoe win ik een 1X2 sportweddenschap in 2024?

Je wint een 1X2 weddenschap door een goede analyse te doen voordat je gaat inzetten. De beste kans om te winnen heb je doorgaans door in te zetten op de uitkomst waarvoor de laagste odd is gegeven.

6.3 ➡️ Zijn 1X2 weddenschappen veilig?

Online 1X2 weddenschappen bij een officiële Nederlandse bookmaker zijn veilig. Zorg er wel voor dat je onze uitleg 1X2 weddenschappen eerst goed leest, zodat je weet hoe deze weddenschap werk.

reageer Uitleg1x2Weddenschappen
Reacties (2)
noob69
noob69 3 maanden geleden
goede handleiding hoor
Speel bewust 18+