LegaleBookmaker.nl nl

Uitleg Systeemweddenschappen

door Stijn Lamers van
Uitleg Systeemweddenschappen

Wil je uitleg van systeemweddenschappen, maar weet je niet waar je moet beginnen, dan helpen wij je uit de brand! Hoewel het te vergelijken is met een combinatieweddenschap, zijn er belangrijke verschillen op te merken. In deze systeemweddenschap handleiding leggen we je uit hoe dit werkt!

1. Wat is een systeemweddenschap?

Het principe van een systeemweddenschap is de kans op een goede voorspelling verhogen door meerdere combinaties van voorspellingen te doen. Je hoeft bij een systeemweddenschap niet alle wedstrijden juist te voorspellen om toch geld te kunnen winnen. Dit is ook direct het belangrijkste verschil ten opzichte van combinatieweddenschappen.

Een overeenkomst met een combinatieweddenschap is dat je ook bij een systeemweddenschap op meerdere wedstrijden moet inzetten. Bij de meeste bookmakers kun je op een systeemweddenschap inzetten als je drie of meer wedstrijden voorspelt. Binnen dit systeemweddenschap bekijkt de bookmaker alle mogelijke combinaties die met deze wedstrijden gemaakt kunnen worden. In onze uitleg van online sportweddenschappen kan je nog meer daarover lezen. Laten we eens naar een voorbeeld van een systeemweddenschap gaan kijken.

2. Soorten systeemweddenschappen

Wie veel ervaring heeft met systeemweddenschappen, weet dat er verschillende soorten mogelijk zijn. Hier zijn verschillende Engelse termen aan verbonden. Laten we eens naar de terminologie van systeemweddenschappen kijken:

  • Double: Alle combinaties van twee weddenschappen worden gemaakt.
  • Treble: Alle combinaties van drie weddenschappen worden gemaakt.
  • Trixie: Bij een selectie van drie wedstrijden worden alle combinaties van drie én van twee wedstrijden gemaakt.
  • Lucky-15: Bij een selectie van vier wedstrijden worden alle combinaties van één, twee, drie en vier weddenschappen gemaakt.
  • Lucky-31: Bij een selectie van vijf wedstrijden worden alle combinaties van één, twee, drie, vier en vijf weddenschappen gemaakt.
  • Lukcy-63: Bij een selectie van zes wedstrijden worden alle combinaties van één, twee, drie, vier, vijf en zes weddenschappen gemaakt.

Dit zijn de belangrijkste termen die je bij online bookmakers in Nederland gaat vinden. Hoewel er nog meer terminologie beschikbaar is, zien we dat dit door het overgrote deel van de gokkers niet gebruikt wordt.

2.1 Voorbeelden systeemweddenschappen

Laten we kijken naar een voorbeeld van een systeemweddenschap waar er op vier wedstrijden wordt ingezet. We kijken daarbij naar het ‘double’ systeem, waarbij je dus op elke combinatie van twee wedstrijden inzet. Dit ziet er als volgt uit:

Weddenschap Voorspelling A Voorspelling B Voorspelling C Voorspelling D Combinatie
1 X X AB
2 X X AC
3 X X AD
4 X X BC
5 X X BD
6 X X CD

Kies je ervoor om dit systeemweddenschap te plaatsen, dan moet je ook op elk weddenschap geld inzetten. Je kunt daarbij dat je per weddenschap een inzet kunt plaatsen. Het is dus mogelijk dat je op systeem sportweddenschap AB €1 inzet, terwijl je op systeemweddenschap CD bijvoorbeeld €10 inzet. Zet je op elk weddenschap hetzelfde in, dan ben je dus zes keer dit bedrag kwijt. Bij ons vind je andere wed tricks, bijvoorbeeld 1x2 weddenschappen tips.

3. Systeem weddenschappen tips en tricks

Hoewel systeemweddenschappen je veel geld kunnen opleveren, brengen ze ook meer risico met zich mee. Daarom hebben onze experts een aantal systeemweddenschappen tips voor je opgesteld die de kans op winst verhogen.

  1. Spreid je inzet: Hoewel je bij elk weddenschap voor dezelfde inzet kunt kiezen, raden we aan om per weddenschap een inzet te bepalen. Zo kun je meer inzetten op de weddenschappen met minder risico en minder inzetten op de weddenschappen met meer risico.
  2. Loop niet te hard van stapel: Het is natuurlijk verleidelijk om meer geld te zetten als je de potentiële winsten verder ziet oplopen. Dit kan erg verleidelijk zijn, maar we adviseren om niet te hard van stapel te lopen. Je kunt dit geld namelijk ook snel verliezen.
  3. Speel met je verstand: Wil je een systeemweddenschap winnen, speel dan met je verstand. Speel nooit op basis van emotie, aangezien de kans groot is dat je onverantwoorde beslissingen neemt.
Wedbonus bij bet365
De hoogste bonus op de markt
Sport Bonus
Heb je misschien interesse in virtuele sporten? Check dan snel onze virtual sports wedtips.

4. Waar kan ik systeemweddenschappen gebruiken?

Systeemweddenschappen zijn bij alle bookmakers in Nederland te gebruiken. Zoals we hierboven al aangaven, is het alleen mogelijk om een systeemweddenschap te gebruiken als je drie of meer wedstrijden kiest. Hoewel verschillende bookmakers in Nederland dit aanbieden, zouden wij aanraden om van dit type weddenschap te gebruiken bij Unibet of bet365 waar je van onze bet365 promotiecode kan profiteren.

Bij deze aanbieders zien we namelijk dat zij goede bonussen en promoties aanbieden, dat je bij hen goede quoteringen krijgt en dat zij allebei een mobiele applicatie hebben die het gokken nog gemakkelijker maken. Mocht je interesse hebben om dit type weddenschap te verkennen, zijn dit de aanbieders die we zouden aanraden.

5. Veelgestelde vragen over systeemweddenschappen

5.1 ❔ Hoe win ik een systeemweddenschap?

Een systeemweddenschap win je al wanneer je een deel van je weddenschappen succesvol weet te voorspellen. Afhankelijk van het type systeemweddenschap dat je afsluit hoef je namelijk niet alle wedstrijden juist te voorspellen om te kunnen winnen.

5.2 ❔ Zijn systeemweddenschappen veilig?

Ja, systeemweddenschappen zijn veilig bij betrouwbare aanbieders in Nederland. Denk daarbij aan bet365 of Unibet.

5.3 ❔ Kan ik grote winsten behalen met systeemweddenschappen?

Ja, in onze uitleg van systeem weddenschappen zie je dat je veel geld kan winnen met systeemweddenschappen, maar dat hier ook risico’s aan verbonden zitten.

reageer UitlegSysteemweddenschappen
Reacties (2)
Moonlighter
Moonlighter 6 maanden geleden
Goeie tips. Ik blijf toch 1x2 weddenschappen plaatsen.
Speel bewust 18+