LegaleBookmaker.nl nl

Fantasy Premier League Handleiding

door Stijn Lamers van
Fantasy Premier League Handleiding

In deze Fantasy Premier League handleiding vertellen we je alles over dit opwindende spel. Fantasy Premier League (FPL) is een opwindend virtueel spel dat voetbalfans over de hele wereld de kans biedt om hun eigen dreamteam samen te stellen met spelers uit de Engelse Premier League. Het combineert strategie, kennis van het spel en een vleugje geluk, waardoor het een zeer leuke bezigheid is. Lees je mee met de grote FPL gids!?

1. Hoe werkt Fantasy Premier League?

Bij Fantasy Premier League draait alles om het samenstellen van een team dat de meeste punten scoort. Het aantal punten dat je elke speelronde verdient is gebaseerd op de prestaties van echte spelers in de Premier League. Je bent als deelnemer dus ook gebonden aan de wissels, blessures en schorsingen van de spelers.

Gedurende het seizoen verdienen spelers punten op basis van doelpunten, assists, clean sheets en andere statistieken. Het doel is om elke week een competitief team op te stellen en de tactische keuzes te maken die leiden tot succes. Uiteindelijk is het doel om aan het einde van het seizoen zo veel mogelijk punten te verzamelen. Heb je interesse in verschillende sportweddenschappen? Lees ons artikel over systeemweddenschappen tips en tricks.

2. Fantasy Premier League Spelregels

Om het spel eerlijk te houden, zijn er specifieke FPL spelregels waaraan elke deelnemer zich moet houden. Om te beginnen het budget dat elke speler krijgt. Elke deelnemer heeft een budget van 100 miljoen pond, waarmee ze een selectie van spelers moeten maken.

Daarbij is elke speler gebonden aan een team van 15-spelers. Van een Fantasy Premier League Team mogen er maximaal drie spelers afkomstig zijn uit hetzelfde elftal. Een Fantasy Premier League team bestaat uit:

 • 2 keepers
 • 5 verdedigers
 • 5 middenvelders
 • 3 aanvallers

Voorafgaand aan elke speelronde stel je als speler 11 spelers op, waarvan minimaal 1 keeper, 3 verdedigers en 1 aanvaller. De rest van de opstelling mag door de speler vrij ingevuld worden. Daarnaast moet je ook een aanvoerder (dubbele punten) en vice-aanvoerder selecteren.

Ook de volgorde van de wisselspelers moet bepaald worden, aangezien het spel automatisch een speler zal vervangen als een van de spelers niet in het basiselftal staat. Als je graag op voetbal wedt, check dan live voetbal wedopties om je gokervaring te verbreiden.

3. Fantasy Premier League Transfers en Boosts

Een van de fascinerende aspecten van FPL is het beheren van transfers en het slim inzetten van 'boosts'. Laten we beginnen met Fantasy Premier League uitleg van transfers.

3.1 Transfers bij Fantasy Premier League

FPL Transfers stellen deelnemers in staat om hun team aan te passen aan blessures, vormdipjes en andere veranderende omstandigheden. Voordat het seizoen begint kun je als manager onbeperkt spelers transfereren. Dit verandert echter als het spel begint. Vanaf week 1 kun je namelijk nog maar 1 transfer per week doen, afhankelijk dus van blessures, vorm en schorsingen.

Het is belangrijk dat de transfer ook binnen je budget past. Wil je aanvullende transfers doen, dan kost dat 4 strafpunten. Het is mogelijk om een transfer op te sparen, maar je kunt als manager maximaal 2 transfers in je bezit hebben gedurende het spel. Het is dus belangrijk om deze op een strategische manier in te zetten.

3.2 FPL Boost opties

'Boosts' zijn speciale bonussen die puntenverdubbeling mogelijk maken voor bepaalde spelers of het hele team gedurende een bepaalde speelronde. Een slim gebruik van transfers en 'boosts' kan het verschil maken tussen middelmatigheid en glorie. Er zijn drie verschillende boosts te onderscheiden:

 • Bench Boost: De 3 wisselspelers scoren ook punten voor je team.
 • Triple Captain: Je captain scoor in plaats van 2x zoveel punten 3x zoveel punten.
 • Free Hit: Gedurende een speelronde mag je een compleet ander team met je budget samenstellen. Is de speelronde gespeeld, dan komt je oude team weer tevoorschijn.

3.3 Punten verzamelen

Uiteindelijk is het doel dus om zo veel mogelijk punt te verzamelen. Voor hulp bij Fantasy Premier League regels en puntentelling ben je bij ons aan het juiste adres:

 • 60 minuten of meer spelen;
 • Doelpunten van keepers (6), verdedigers (6), middenvelders (5) of aanvallers (4)
 • Assist
 • Geen tegendoelpunten voor keeper (4), verdediger (4) of middenvelder (1)
 • Reddingen van keepers

Je kunt echter ook minpunten krijgen, bijvoorbeeld door tegendoelpunten, gele of rode kaarten en eigen doelpunten. Check nog de ranking van bookmakers met PayPal betaalmethode.

4. Fantasy Premier League Tips

Voor deelnemers die streven naar FPL-meesterschap, zijn er talloze Fantasy Premier League strategieën en tips om hun kansen te vergroten. Een aantal FPL tips en tricks zijn:

Het analyseren van het speelschema'

 • Het volgen van blessure-updates, vorm van een speler en schorsingen;
 • Het begrijpen van de statistieken;
 • Het juist inzetten van boosts;
 • Slim gebruik maken van je transfers.

Ga je Fantasy Premier League spelen, dan zijn dit tips waar je rekening mee moet houden. Een goed doordachte aanpak is cruciaal om met succes de uitdagingen van een lang voetbalseizoen aan te gaan.

5. Conclusie

In conclusie biedt Fantasy Premier League niet alleen voetbalplezier, maar ook een boeiende strategische uitdaging. Met inzicht in de spelregels, slimme transfers en doordachte tactieken kunnen deelnemers hun virtuele team naar de top van de ranglijsten leiden. Moge deze Fantasy Premier League gids je begeleiden naar succes in het boeiende spel van virtueel voetbalmanagement. Bij ons vind je nog meer handige wedtips zoals 1x2 weddenschappen tips.

6. Veelgestelde vragen over Fantasy Premier League

6.1 ❔ Waar kan ik Fantasy Premier League spelen?

Je kunt FPL spelen via de officiële website van de Premier League. De registratie is eenvoudig en stelt deelnemers in staat om hun eigen team samen te stellen.

6.2 ❔ Kan ik Fantasy Premier League gratis spelen?

Ja, Fantasy Premier League is gratis te spelen. De enige investering is de tijd en het strategisch inzicht dat je in je team steekt. Daarnaast kan je elk seizoen ook mooie prijzen winnen als je je weet te kronen tot de beste Fantasy Premier League speler.

6.3 ❔ Is er een Fantasy Premier League mobiele app?

Zeker, de Fantasy Premier League heeft een handige mobiele app waarmee deelnemers hun team onderweg kunnen beheren, transfers kunnen uitvoeren, real-time updates kunnen volgen en verschillende tips van onze Fantasy Premier League handleiding gebruiken.

reageer FantasyPremierLeagueHandleiding
Reacties (2)
Moonlighter
Moonlighter 6 maanden geleden
Ik ben geen echte liefhebber van de Premier League, maar Fantasy Premier League speel ik graag.
Speel bewust 18+