LegaleBookmaker.nl nl

Wedden op Darts

door Thomas Leek van
Wedden op Darts

Mede omdat de sport de laatste jaren zo ongekend populair is geworden, is ook het wedden op darts populairder dan ooit! Wereldwijd beginnen steeds meer mensen in te zien hoe spannend en leuk deze sport kan zijn.

In Nederland hebben we natuurlijk dartlegendes zoals Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode die hier ook een stuk bij geholpen hebben. Deze Nederlandse grootheden verslaan keer op keer de beste darters uit de wereld en zorgen zo, net als Max Verstappen dat doet in de Formule 1, voor wat Nederlandse trots in de sport.

En omdat de sport de laatste jaren een stuk populairder is geworden, is het gokken op darts dat ook. In Nederland kan je geheel gratis naar de spannende toernooien kijken via een livestream van hoge kwaliteit bij Unibet en bet365. Daarnaast kan je hier ook verschillende weddenschappen op darts afsluiten, evenals live wedden op darts.

Maar voor je dat doet, is het verstandig dat je eerst wat belangrijke informatie over het wedden op darts weet. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten, zodat jij straks de beste keuze kan maken als je gaat darts voorspellen in 2024.

1. Handleiding voor darts weddenschappen en bookmakers

Allereerst zullen we je vertellen wat voor soort darts weddenschappen in 2024 er allemaal zijn. Als je veel geld wilt verdienen met het wedden op darts, dan zal je namelijk ook gebruik moeten maken van de geavanceerdere weddenschappen. Lees daarom hieronder onze korte hulp bij darts weddenschappen.

1.1 King of the oche:

Uiteraard kan je - net zoals bij alle andere sporten - inzetten op enkel het eindresultaat. Maar daarna wordt het een stuk anders. Bijvoorbeeld met de weddenschap die ‘King of the Oche’ heet. Hierbij wed je op één van de spelers die de wedstrijd wint, de hoogste checkout (laatste dart om een leg te beëindigen) en de meeste 180’s gooit. Hierbij kan je de odds flink verhogen.

1.2 Over/under:

Een andere weddenschap die lijkt op de correcte score, is de ‘over/under weddenschap.’ Deze kan je al wel kennen van andere sporten. Hierbij voorspel je enkel of de score hoger of lager wordt dan het getal dat de bookmaker opgeeft. Dit is een weddenschap die een stuk veiliger is dan de King of the Oche weddenschap, maar wel weer een stuk meer kan opleveren dan gokken op het eindresultaat. Onthoud maar dat je meerdere weddenschappen kan combineren. Meer daarover lees je in ons artikel over betbuilder uitleg en tips.

1.3 Outrights:

Bij deze weddenschap voorspel je simpelweg wie het toernooi gaat winnen. Als je veel vertrouwen hebt in de darter van je keuzen, is dit een goede weddenschap om op in te zetten.

1.4 Andere weddenschappen:

Er zijn ook enkele andere weddenschappen die we kort zullen behandelen. Deze weddenschappen spreken meer voor zich dan de weddenschappen die we hierboven behandeld hebben.

  • Meeste 180’s: wed op de speler die de meeste 180’s gooit.
  • Speler met de hoogste checkout: wed op de speler die de hoogste checkout heeft.

1.5 De beste bookmakers om te wedden op darts

Wij zijn dagelijks de hele dag bezig met het onderzoeken van de beste weddenschappen en nieuwe bookmakers in Nederland, en uit onze onderzoeken blijkt keer op keer weer dat Unibet en bet365 veruit de beste en meest betrouwbare bookmakers zijn voor het wedden op darts, maar ook op andere sporten.

Wed op darts met een flinke wedbonus bij deze goksites

bet365
bet365
Bonus Sports
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten
Unibet
Unibet
Bonus Sports
€40 aan gratis weddenschappen
Promotiecode

Het voordeel bij het wedden op darts bij deze bookmakers is dat ze vaak gratis darts livestreaming aanbieden. Maar let op dat dit niet altijd zo is. Zo heeft het PDC sommige uitzendrechten zelf in handen voor livestreams in Nederland, waardoor je soms geen livestream kan zien van deze toernooien uit competitie. Gelukkig zijn er nog genoeg andere dartcompetities die je wél gratis kan zien bij Unibet en bet365.

2. De verschillende darts toernooien

Zoals we hierboven al beschreven hebben, zijn er verschillende darts toernooien wereldwijd. Denk daarbij aan het populaire WK Darts, PDC, Grand Slam of Darts en nog veel meer. Hieronder kan je eenvoudig vinden welke darttoernooien het grootst zijn.

  • World Professional Darts Championship: Het grootste toernooi onder de darters. In een knock-out systeem mogen ze bepalen wie er de beste darter ter wereld is.
  • European Darts Championship: dit is eigenlijk de Europese versie van het WK darts, maar aangezien bijna alle beste darters uit Europa komen, is het minstens net zo spannend.
  • Grand Slam of Dart: een jaarlijks terugkerend toernooi, waarbij de grootste ter wereld het tegen elkaar opnemen in een bloedstollende strijd.
  • UK Open: het grootste darttoernooi uit het Verenigd Koninkrijk. Omdat de sport hier zo populair is, is het ook een groot toernooi waarbij ook veel mensen wedden op darts.

De meeste van deze toernooien zijn te zien bij Unibet en bet365 waar je van onze bet365 promotiecode 2024 kan profiteren. Daarnaast kan je hier ook het beste inzetten op darts en zelfs live weddenschappen afsluiten.

3. De bekendste darts spelers

Bij de bekende spelers in het darts van tegenwoordig kom je veel Nederlanders tegen. Michael van Gerwen is uiteraard de grootste naam. Dit is een echte legende in de sport, die nog steeds elk jaar prijzen in de wacht sleept.

Andere Nederlandse darters die een legendarische status hebben in de sport zijn Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode. Hoewel ze nog niet de status van Michael van Gerwen hebben, zijn ze hard op weg om dit binnen enkele jaren wel te krijgen.

Een andere legende die iedereen eigenlijk wel kent, is Phil Taylor. De recordkampioen aller tijden, die de meeste grote toernooien ooit heeft gewonnen. Al jarenlang is hij een favoriet voor de eindzege voor elk toernooi waar hij aan meedoet.

Wil je nog meer wedtips krijgen? Bij ons vind je verschillende artikels over sportweddenschappen waaronder wedden op windhondenrennen tips.

4. Dit moet je weten voor het wedden op darts

Bij het wedden op darts is het belangrijk dat je kijkt naar de vorm van darters. Alle sporters hebben weleens slechte periodes, maar dat geldt helemaal voor darters. Dat maakt het wedden op darts ook juist weer zo spannend, want er kan altijd van alles gebeuren.

Als je zeker bent van de winst, kan je er ook voor kiezen om een moeilijkere darts weddenschap af te sluiten. Hierbij loop je meer risico, maar het kan ook een stuk meer opleveren dan een weddenschap waarbij je enkel gokt op het eindresultaat. Dit geldt zeker voor als je gokt op enkele gedoodverfde darts toernooien favorieten, zoals Michael van Gerwen en Phil Taylor.

Een andere belangrijke tip die we je kunnen geven, is dat je rekening moet houden met waar de wedstrijd of het toernooi gespeeld wordt. Darters krijgen vaak in hun eigen land enorm veel steun, waardoor ze een stuk beter presteren. Dit kan hun nét dat zetje geven dat ze nodig hebben, ook als ze de underdog zijn. Zin om te wedden? Check eens ons overzicht van online bookmakers met iDeal.

5. Veelgestelde vragen over darts weddenschappen

5.1 🎯 Waar kan ik darts uitslag en live darts score vinden?

Dit kan je makkelijk bekijken bij de betrouwbare darts bookmakers bet365 en Unibet.

5.2 🎯 Kan ik darts live kijken?

Ja! Dit doe je via een livestream van de hoogste kwaliteit bij Unibet en bet365. Maar doe wel onderzoek of de wedstrijd die jij wilt zien ook uitgezonden wordt bij deze bookmakers. Ze hebben namelijk het grootste aanbod online, maar mogen niet alle toernooien uitzenden.

5.3 🎯 Waar kan ik het best op darts wedden in 2024?

Zowel live wedden op darts als van tevoren inzetten doe je het beste bij Unibet en bet365. Voor het beste resultaat, zorg ervoor dat wanneer je gaat wedden op darts, je onze darts wedden tips ook gelezen hebt.

reageer WeddenOpDarts
Reacties (2)
AntMachoman
AntMachoman 5 maanden geleden
wedden op van Gerwen kan nooit fout gaan
Speel bewust 18+