LegaleBookmaker.nl nl

IJshockey wedtips

door Maurice Kruytzer van
IJshockey wedtips

Zijn IJshockey wedtips noodzakelijk – jazeker! IJshockey is een sport die in Nederland steeds meer aan populariteit wint. Wij zullen de regels, uitrusting en de fascinerende aspecten van deze energieke sport verder verkennen – ijshockey heeft zeker iets boeiends te bieden.

1. IJshockey regels

Voordat we verder gaan in de basisregels van het ijshockey – eerst wat terminologie.

Onderdeel Beschrijving
Teams en Spelers Een ijshockeyteam bestaat uit zes spelers per team op het ijs.
De Wedstrijd Een standaard ijshockeywedstrijd bestaat uit drie periodes van elk twintig minuten, met pauzes tussen elke periode.
Hoe win je? Het doel van ijshockey is om doelpunten te maken door de puck in het doel van de tegenstander te krijgen.
Icing 'Icing' vindt plaats wanneer een speler de puck van achter de middenlijn over de doellijn van de tegenstander schiet zonder dat deze door een speler geraakt wordt. Dit leidt tot een spelonderbreking en een face-off in het verdedigende gebied van het team dat de icing heeft veroorzaakt.
Offside Een offside gebeurt wanneer een aanvallende speler de aanvallende blauwe lijn oversteekt voordat de puck deze lijn passeert. Dit zorgt ook voor een spelonderbreking en wederom een face-off buiten de aanvallende zone.
Straffen IJshockey staat bekend om zijn fysieke spel, maar er zijn strikte regels om gevaarlijk spel te voorkomen. Overtredingen, zoals hoge sticks, trippen, duwen, en vechten, leiden tot straf.
IJshockey-puck Het is een harde, ronde schijf van gevulkaniseerd rubber. Het spel begint met een face-off, waarbij de scheidsrechter de puck tussen twee spelers laat vallen.

Deze tabel toont de belangrijkste elementen van ijshockey, ideaal voor beginners die zich in de sport willen verdiepen. Voor de beginners hebben wij ook uitleg over online sportweddenschappen voorbereid.

2. IJshockey weddenschappen

Nu je de basiskennis van ijshockey hebt, ben je klaar om je eerste ijshockey weddenschap te plaatsen.

 • Moneyline Weddenschappen: Dit is de eenvoudigste vorm van inzetten op ijshockey. Bij een moneyline weddenschap zet je in op welk team je denkt dat de wedstrijd zal winnen.
 • Puck Line (Spread) Weddenschappen: De puck line is de ijshockey sportweddenschap versie van een punten spread. Het minder presterende team krijgt een voorsprong in punten en omgekeerd geldt hetzelfde.
 • Totale Doelpunten (Over/Under) Weddenschappen: Probeer te voorspellen wat de totale score is – van beide teams.
 • Live Weddenschappen: Live Weddenschappen kunnen tijdens de wedstrijd worden ingezet. De quoteringen worden in realtime aangepast aan de gebeurtenissen op het ijs. Deze methode van succesvol wedden op ijshockey is tijdens de wedstrijd mogelijk.

Als je met een bonus wilt wedden, dan is het van groot belang dat je eerst kennis maakt met de beste bookmakers welkomstbonussen.

3. IJshockey Wedtips

Wedden op ijshockey tips kunnen zowel leuk als winstgevend zijn, maar het vereist wel enige kennis en strategie. Onze aanbevelingen lees je hier:

 • Teams en Spelers: Om een ​​weloverwogen ijshockey weddenschap te kunnen maken, is het uitvoeren van grondig onderzoek naar de teams en spelers cruciaal. Analyseer hun recente displays, houd rekening met eventuele verwondingen die ze hebben opgelopen en onderzoek hun statistische gegevens.
 • Begrijp de Odds: Zorg dat je goed begrijpt hoe ijshockey quoteringen (odds) werken. Hoge odds betekenen een hoger risico, maar ook een hogere potentiële uitbetaling. Een lagere winstmarge wijst op een grotere kans op succes, maar met een kleinere winstmarge.
 • Volg het Nieuws: Wees op de hoogte van het laatste nieuws rondom de teams en spelers. Informatie over blessures kunnen de kansen beïnvloeden.
 • Analyseer de Statistieken: Gebruik statistieken en historische data om geïnformeerde beslissingen te nemen. Neem doelen, defensieve sterktes, en prestaties tegen specifieke tegenstanders in overweging.
 • Pas op voor Underdogs: In ijshockey kunnen underdogs soms verrassend uit de hoek komen. Soms is een weddenschap met hoge odds op een underdog rendabel, vooral als het team vooruitgang boekt.
Pak jouw wedbonus bij bet365
De hoogste bonus op de markt
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

4. IJshockey streaming in Nederland

Hieronder vind je enkele populaire opties. Let op: beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van je locatie en het is altijd aan te raden om zelf te controleren of een bepaald ijshockeyevenement beschikbaar is op deze platforms.

 • bet365 en Unibet: Deze online ijshockey weddenschapssites bieden livestreams van sportevenementen, inclusief ijshockey. Om toegang te krijgen tot deze streams, moet je een geregistreerde gebruiker zijn. Maak nog gebruik van bet365 promotiecode 2024 en pak mooie welkomstbonussen.
 • ESPN Player; deze optie kost ongeveer 80 euro per jaar. Let er ook op dat deze stream niet alle ijshockeywedstrijden uitzendt.

5. IJshockey Eredivise

De Eredivisie, ook bekend als de ijshockey BeNe League, is de hoogste competitie in Nederland, met teams uit zowel Nederland als België. Benieuwd welke teams er in Nederland spelen?

 • Tilburg Trappers: Gevestigd in Tilburg, een van de succesvolste ijshockeyteams in Nederland. Ze hebben meerdere keren de Nederlandse Kampioenschappen gewonnen.
 • Heerenveen Flyers: Dit team is ook een van de topteams in het Nederlandse ijshockey.
 • Nijmegen Devils: hebben een rijke geschiedenis en meerdere kampioenschappen op hun naam staan.
 • Eindhoven Kemphanen: bekend om hun gepassioneerde fanbase en competitieve spel.
 • HYS The Hague (Hijs Hokij Den Haag): hebben verschillende keren de nationale titel gewonnen.
 • Amsterdam Tigers: een lange geschiedenis in het Nederlandse ijshockey.
 • Zoetermeer Panters: Dit team uit Zoetermeer staat bekend om hun jeugdopleiding en bijdrage aan de ontwikkeling van het spel.

Ben je een ervaren gokker? Voorspel dan de resultaten van verscheidene sportevenementen in onze gratis 1x2 Competitie met prijzen.

6. Veelgestelde vragen over IJshockey weddenschappen

6.1 🏒 Waar kan ik het beste gokken op IJshockey?

Bij een legale en betrouwbare provider, waaronder bet365 of Unibet zit je vertrouwd te spelen.

6.2 🏒 Op welke IJshockey competities kan ik wedden?

Bij Nederlandse bookmakers kun je onder andere op Eredivisie en NHL wedden.

6.3 🏒 Waar vind ik info over komende IJshockey wedstrijden?

Mijn eerste uitgangspunt zijn online bookmakers. Daar vind je veel informatie over verschillende sporten, zoals ijshockey. Daarnaast zijn andere bronnen, social media en forums een geweldige optie. Onze IJshockey wedtips van dit artikel zijn trouwens ook een goed uitgangspunt om te ijshockey wedden met een bonus.

reageer IjshockeyWedtips
Reacties (2)
Protesian
Protesian 6 maanden geleden
Eredivisie is niet zo extra spannend, maar NHL wel. Ik kijk ernaar al jaren.
Speel bewust 18+