Europa League finale voorspelling 2023

door LegaleBookmaker van
Europa League finale voorspelling 2023

In deze post blikken we alvast vooruit op de allerlaatste speelronde van de Europa League met onze Europa League finale voorspelling voor 2023.

De Europa League word vaak als het kleinere broertje van de Champions League gezien, wat financieel begrijpelijk is, maar getuige het deelnemers veld in de Europa League verdient deze competitie toch meer waardering. De laatste jaren is het niveau van de Europa League sterk gestegen en spelen regelmatig ploegen van Champions League kaliber mee in het toernooi.

Dit maakt het voorspellen van de uitslag van de finale van de Europa League des te spannender. Wie zijn de favorieten om de finale van de 2023 Europa League te halen en waar kun je het beste op deze voorspelling wedden? Je leest het hier!

1. Europa League finale 2023 een Engels onderonsje?

Gezien het spektakel wat er bij de Europa League vaak te genieten valt, duiken we graag in onze voorspelling voor de Europa League finale 2022-2023. Op het eerste gezicht vallen twee ploegen direct op als het gaat om de rol van favoriet voor de finale plek(ken), namelijk de Engelse topploegen Arsenal en Manchester United.

Wie wint de Europa League finale 2023?
Laatste update: 1661852776

Deze twee ploegen zijn de laatste jaren enigszins voorbijgestreefd door onder meer Liverpool, Manchester City en Chelsea, maar herbergen nog altijd meer dan voldoende kwaliteit om als favoriet voor de Europa League finale te worden gezien.

Arsenal heeft met Odegaard, Gabriel Jesus en Martinelli een voorhoede die het iedere ploeg lastig kan maken, terwijl Manchester United hoopt dat Antony, naar verluid voor 100 miljoen overgenomen van Ajax, de club terug naar de gloriedagen kan brengen. Naast Antony haalde United met Martinez en Casemiro al twee spelers binnen die zich op het hoogste podium al hebben laten zien.

Ook in de Champions League wordt een finale tussen twee Engelse clubs als een serieuze mogelijkheid gezien. Meer hierover lees je in onze Champions League finale voorspelling voor de 2022/2023 campagne.

2. Andere favorieten voor de Europa League finale

Een andere favoriet voor de Europa League finale is het Italiaanse AS Roma, onder leiding van Jose Mourinho. De Romeinse topclub wist afgelopen seizoen de Conference League te winnen, ten koste van Feyenoord, en zal proberen om dit jaar een volgende finale te behalen op een hoger podium.

Met het aantrekken van Paulo Dybala, overgenomen van Juventus, heeft de ploeg een spits van wereldklasse binnengehaald, waarmee het hoge ogen kan gooien deze campagne.

Traditioneel doen ook Spaanse ploegen het goed in de Europa League, waar vooral Sevilla eruit springt als recordhouder met 6 Europa League titels.

Real Betis en Real Sociedad zijn daarnaast twee Spaanse sub-toppers waarvan wij verwachten dat zij indruk zullen maken deze campagne. Vooral de selectie van Real Betis oogt solide en dynamisch met Nabil Fekir als grote aanjager als het gaat om de aanvallende impulsen. Real Sociedad heeft de capaciteit om in de Europa League te excelleren en zal ver kunnen komen dit jaar.

3. Outsiders voor de Europa League finale 2023

Wat de Europa League zo aantrekkelijk maakt zijn het grote aantal verassingen, ten opzichte van de Champions League, als het gaat om finale plekken en stuntploegen. Er zullen maar weinig mensen rekening hebben gehouden met een finale tussen Eintracht Frankfurt en Rangers FC in de afgelopen editie, die de Duitsers overigens wisten te winnen.

Zo zien we een aantal outsiders voor succes in deze competitie die met een beetje geluk succes kan boeken dit jaar richting de finale van de Europa League, denk hierbij aan Lazio, Monaco en Fenerbahçe.

Als het gaat om de Nederlandse clubs wordt vooral PSV als outsider gezien, dat op een haar na de Champions League misliep. Als de Eindhovenaren de ploeg bij elkaar weten te houden heeft het een ploeg om ver te komen in de Europa League. Van Feyenoord wordt minder verwacht, echter kan het vertrouwen van het behalen van de Conference League finale afgelopen jaar de ploeg een boost geven.

4. Wedden op de Europa League finale

Wedden op de Europa League finale kan bij werkelijk iedere online bookmaker, maar zorg ervoor dat jij hiervoor gebruikmaakt van een Nederlandse legale goksite. De beste odds voor de Europa League finale vind je over het algemeen bij bet365 en Betcity, maar wij hebben het volledige overzicht voor je opgesteld, met de daarbijbehorende welkomstbonussen.

5. Onze voorspelling voor de Europa League finale

Hoe we het ook wenden of keren, de Engelse clubs hebben zonder twijfel de grootste kans om de Europa League finale te behalen dit jaar. Echter moet Man United nog wel bewijzen dat de nieuwe toevoegingen aan de formatie de gewenste resultaten kunnen behalen. Anderzijds blijft de Europa League gewoon erg onvoorspelbaar, maar als we toch een poging moeten wagen, dan staat Arsenal tegenover Manchester United in onze Europa League final voorspelling voor 2023.

reageer EuropaLeagueFinaleVoorspelling2023
Reacties (0)
Speel bewust 18+