LegaleBookmaker.nl nl

Uitleg Betbuilder Weddenschappen

door Legale Bookmaker van
Uitleg Betbuilder Weddenschappen

Het is een van de spannendste en meest lucratieve manieren om in te zetten op een voetbalwedstrijd, de Betbuilder, en hoe dit precies werkt lees je in deze uitleg over betbuilder weddenschappen. Simpel gezegd kun je met een betbuilder verschillende inzetten op éénzelfde sportwedstrijd met elkaar combineren, om zo de odds voor je weddenschap aanzienlijk te verhogen.

Hoe de bet builder weddenschap precies werkt leg ik je in deze handleiding uit door middel van het tonen van verschillende betbuilder voorbeelden. Ook leg ik je uit hoe je een bet builder kunt toepassen, hoe de betbuilder odds berekend worden, welke weddenschappen je wel en niet kunt combineren met een betbuilder en natuurlijk bij welke bookmakers je een bet builder weddenschap kunt plaatsen in 2024.

1. Wat is een betbuilder en hoe werkt het?

Een betbuilder is een wedoptie die je toestaat om verschillende weddenschappen op eenzelfde wedstrijd met elkaar te combineren. Door meer weddenschappen met elkaar te combineren kunnen de odds aanzienlijk worden verhoogd. Het aantal inzetten dat je kunt combineren met een betbuilder kan oplopen tot 12, dus de potentiële winsten zijn enorm. Wel moet je alle weddenschappen binnen je betbuilder correct voorspellen om te winnen. Wanneer je één van de weddenschappen verkeerd voorspelt verlies je de hele bet builder.

Stel jouw eigen bet builder weddenschap samen bij bet365!
De hoogste bonus op de markt
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

2. Zo worden odds brekend in een bet builder weddenschap

Zoals gezegd kunnen betbuilder odds van je weddenschap aanzienlijk verhogen. Dit komt doordat de odds van al je inzetten met elkaar worden gecombineerd, en vervolgens worden aangepast op basis van de impact die de gecombineerde weddenschappen hebben op de waarschijnlijkheid van de uitkomst.

Klinkt ingewikkeld? Dat is het ook, maar ik in het onderstaande voorbeeld met builder odds probeer ik dit op te helderen door de odds van een betbuilder te vergelijken met de odds van een single en acca weddenschap. We nemen als voorbeeld even een wedstrijd tussen Manchester City en Chelsea, en we kiezen vier verschillende inzetten.

 • 1X2: Manchester City wint - odds 1.35
 • Over/under: Totaal aantal doelpunten over 3.5 - odds 2.23
 • Beide teams scoren: Ja - odds 1.91
 • Eerste doelpuntenmaker: Álvarez - odds 5.50

Stel je zet in op al de bovenstaande weddenschappen als singles, dan zou je met een totale inzet van €40 (€10 op iedere singe weddenschap) dus €69,90 kunnen winnen. Verlies je een weddenschap, dan heeft dit geen impact op de andere weddenschappen.

Wanneer je dezelfde weddenschappen combineert in een betbuilder, zoals je kunt zien in het onderstaande voorbeeld bij Unibet, komt de totale odd uit op 15.00 en kun je dus €140 winnen met een inzet van slechts €10. Verlies je een weddenschap, dan is wel de gehele betbuilder verloren.

De odds van een betbuilder worden dus niet op dezelfde manier berekend als de odds voor een accumulator weddenschap. Zou het mogelijk zijn een acca bet af te sluiten op de bovenstaande combinatie, dan zou de odd 31.63 zijn (1.35x2.23x1.91x5.50). Dat de bet builder odds berekend worden op een andere manier heeft te maken met de impact die de ene voorspelling heeft op de uitkomst van de andere.

Als Álvarez het eerste doelpunt scoort neemt de kans toe dat Manchester City de wedstrijd wint, en als beide teams scoren neemt de kans toe dat er meer dan 3.5 doelpunten zullen vallen. De betbuilder odds worden dus bijgesteld op basis van de impact die de ene voorspelling heeft op de waarschijnlijke uitkomst van de andere voorspelling.

3. Weddenschappen die je kunt combineren in een bet builder in 2024

Met een betbuilder kun je tot wel 12 verschillende weddenschappen op eenzelfde wedstrijd met elkaar combineren. Welke weddenschappen gecombineerd kunnen worden verschilt per bookmaker, maar de onderstaande bets behoren altijd wel tot de opties:

 • Winnaar (1X2)
 • Over/onder
 • Dubbele kans
 • Beide teams scoren
 • Doelpuntenmaker
 • 3-Way Handicap

Als je nog niet goed bekend bent met deze weddenschappen dan is het aan te raden om ze eerst gewoon als single bets te oefenen. Voor meer informatie over “winnaar weddenschappen” lees ook onze 1x2 weddenschap handleiding en voor meer informatie en voorbeelden van handicap bets lees onze handicap weddenschap handleiding voordat je begint.

4. Een betbuilder toepassen in de praktijk

Wil je een bet builder weddenschap plaatsen ga dan naar een legale Nederlandse bookmaker en selecteer de wedstrijd waarop je wilt inzetten. Vervolgens selecteer je de Bet Builder optie en voeg je weddenschappen toe aan je wedslip. Controleer dan de odds en kies je inzet. Bevestig de weddenschap en je bent klaar.

Bet builder weddenschappen in 2024 kunnen zowel pre-game als live gedurende een wedstrijd worden ingezet en zijn naast voetbal inmiddels ook beschikbaar voor verschillende andere sporten. Dit zijn sporten waarvoor de betbuilder wedoptie doorgaans beschikbaar is:

 • Voetbal
 • Tennis
 • Basketbal
 • American Football
 • Honkbal
 • Rugby
 • Ijshockey
 • Boksen

Om de bet builder weddenschap te winnen moeten al je inzetten winnen. Heb je één voorspelling niet juist, dan is de hele bet builder verloren. Hetzelfde geldt voor voor een weddenschap die void/nietig is, ook dan is is de gehele betbuilder void/nietig.

5. Voordelen en nadelen van betbuilders

Betbuilders kunnen ontzettend lucratief zijn en vaak kunnen de odds vele malen hoger uitvallen dan wanneer je dezelfde weddenschappen als singels zou plaatsen. Wel is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden waneer je een betbuilder weddenschap plaatst.

Voordelen van betbuilders zijn allereerst dat de odds aanzienlijk worden verhoogd en je met een enkele inzet kunt winnen op verschillende markten. Zo kun je dus met een relatief kleine inzet toch een flinke winst behalen als je weddenschappen slim combineert.

Dit voordeel is dan ook wel tegelijkertijd een nadeel. Terwijl je de odds en je potentiële winst vergroot, vergroot je tegelijkertijd ook het risico. Dit doordat alle inzetten met elkaar worden gecombineerd en gezamenlijk tot de hogere odd komen. Heb je één onderdeel van je betbuilder weddenschap verloren, dan verlies je de hele weddenschap.

6. Bookmakers met betbuilder optie

Betbuilders worden door steeds meer legale bookmakers in Nederland aangeboden. Alhoewel het principe telkens hetzelfde is, kunnen de voorwaarden per bookmaker verschillen, lees deze dus altijd even door voordat je start.

Bookmakers met de beste betbuilder opties in Nederland zijn Unibet en bet365, maar ook andere bookmakers kunnen betbuilder aanbieden. Heb je nog geen account bij de bookmaker, profiteer dan altijd eerst van de welkomstbonus. Je kunt een welkomstbonus activeren met een promotiecode zoals onze bonuscode voor bet365, of door op een promotie in het onderstaande lijstje te klikken. Houd er wel rekening mee dat promoties over het algemeen niet kunnen worden gecombineerd met betbuilders.

Beste Nederlandse bookmaker met betbuilder wedoptie

bet365
bet365
Bonus Sports
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten
Unibet
Unibet
Bonus Sports
€40 aan gratis weddenschappen
Promotiecode

7. Veelgestelde vragen over bet builder weddenschappen

7.1 ☝️ Kan ik verschillende wedstrijden combineren in een betbuilder?

Nee, als je weddenschappen op verschillende wedstrijden wil combineren plaats je daarvoor een accumulator/acca bet. Een bet builder weddenschap laat je verschillende inzetten op dezelfde wedstrijd combineren.

7.2 ❔ Wat is het verschil tussen een acca weddenschap en een bet builder?

Een acca weddenschap, ook wel accumulator weddenschap, laat je weddenschappen op verschillende sportwedstrijden combineren, waar de betbuilder je verschillende weddenschappen op eenzelfde wedstrijd laat combineren.

7.3 🤔 Ik heb één weddenschap in mijn bet builder verloren, win ik alsnog iets?

Nee, je wint een bet builder alleen als je all onderdelen goed hebt voorspeld.

7.4 💸 Kan ik gebruikmaken van een cash-out met een betbuilder?

Nee, de cash-out optie is niet beschikbaar voor bet builder weddenschappen.

7.5 ♾️ Hoeveel weddenschappen kan ik combineren in een betbuilder?

Een bet builder is een weddenschap waarbij je tot 12 inzetten op eenzelfde wedstrijd kunt combineren. Hoe dit precies werkt en welke weddenschappen dit zijn lees je in deze uitleg betbuilder weddenschappen.

reageer UitlegBetbuilderWeddenschappen
Reacties (2)
Shawty-bets
Shawty-bets 2 maanden geleden
jullie bonus werkt helaas niet voor de bet builder weddenschappen, wat jammer
Speel bewust 18+