LegaleBookmaker.nl nl

Is bet365 legaal in Nederland?

door LegaleBookmaker van

bet365 is al lange tijd een van de meest betrouwbare goksites wat betreft het naleven van zowel internationale als lokale regelgeving en wetgeving. Met de opening van de Nederlandse online gokmarkt zien we dan ook ineens vaak de vraag opduiken, is bet365 legaal in Nederland?

Het korte antwoord is "JA, bet365 is legaal in Nederland" en behoort tot de eerste 10 operators die legaal online weddenschappen mogen aanbieden in ons land.

bet365 heeft er dan ook alles aan gedaan om zo snel mogelijk een vergunning van de Nederlandse KSA te bemachtigen. Spelers uit Nederland konden er gedurende lange tijd geen account meer openen, de Nederlandse taal was niet beschikbaar op de website en adverteren in het Nederlands werd door bet365 niet toegestaan.

De kans dat er een vergunning voor bet365 van de KSA aan zat te komen was dan ook groot en bet365 mocht zich als een van de eerste buitenlandse aanbieders een legale bookmaker in Nederland noemen. In deze post bespreken we een aantal aspecten van de legaliteit van bet365, het aanbod van deze kansspelgigant en de verdere verwachtingen voor bet365 met een Nederlandse licentie.

1. Wie zijn bet365 en wat is hun kracht?

bet365 max bonus (maximale bonus online)
bet365 Bonuscode april 2024
bet365 Bonuscode mei 2024
juni 2024 juli 2024
augustus 2024 september 2024
oktober 2024 november 2024
december 2024 januari 2025
februari 2025 maart 2025

bet365 is een van de langst bestaande online bookmakers ter wereld. bet365 is opgericht in het jaar 2000 en de website is beschikbaar in bijna 20 verschillende talen. Het is een bookmaker die zich vooral richt op vertrouwen naar de speler en eerlijke kansspelen.

Natuurlijk zal je er als nieuwe speler ook kunnen profiteren ook van leuke promoties wanneer je een account opent met onze bet365 bonuscode, waarmee je nadat bet365 in Nederland haar deuren zal openen, aanspraak kunt maken op een welkomstbonus voor nieuwe spelers. De kracht van bet365 zit hem echter vooral in het vertrouwen en gevoel van veiligheid dat je er ervaart.

2. bet365 en de Kansspelautoriteit

Er is een aantal jaar geleden wel eens een boete opgelegd aan bet365, maar ze hebben zich vervolgens netjes aan de cooldown periode gehouden. bet365 heeft direct na de aankondiging dat Nederland de online gokmarkt gaat legaliseren goed meegewerkt aan de vereisten van de KSA om zo snel mogelijk een licentie te verkrijgen zodat er geen boetebeleid van de Kansspelautoriteit van toepassing is.

Alle marketing richting Nederlandse spelers was direct stopgezet, nieuwe spelersaccounts voor Nederlanders konden niet langer worden geopend de Nederlandse taal en betaalmiddelen waren er niet beschikbaar. Dit was allemaal in lijn met de vereisten van de KSA om direct bij het opengaan van de markt in oktober 2021 een licentie te ontvangen.

Voor meer informatie over de aanvraag van een licentie voor het aanbieden van legale weddenschappen in Nederland, check ook zeker even onze post met betrekking tot legale bookmakers in Nederland. Hier lees je alles over de Nederlandse markt voor online weddenschappen met de inwerkingtreding van de Wet Koa.

3. Heeft bet365 een licentie in Nederland?

bet365 heeft direct in april 2021 een aanvraag ingediend bij de Kansspelautoriteit om met ingang van oktober 2021 in het bezit te kunnen zijn van een licentie om legaal kansspelen aan te mogen bieden in Nederland.

bet365 heeft zich keurig aan de regeltjes gehouden en de voorwaarden die door de KSA zijn opgelegd nageleefd. De Kansspelautoriteit zag dan ook geen enkele reden waarom bet365 een vergunning in Nederland niet direct bij de opening van de markt zou mogen ontvangen. Per 1 oktober is bet365 legaal in Nederland en per 26 oktober worden er online kansspelen aangeboden aan Nederlandse spelers.

Dit is een uitstekend resultaat voor bet365. Het lukt namelijk lang niet alle bookmakers om direct bij het openen van de markt een vergunning te hebben. Een van de bookmakers waar dit proces volgens ons langer zal duren is Unibet. Wil je hier meer over weten, lees dan deze post en krijg antwoord op de vraag of en wanneer Unibet legaal in Nederland is.

4. Kan ik bet365 vertrouwen?

Bij LegaleBookmaker werken wij al gedurende vele jaren samen met bet365 en wij kennen het beleid van bet365 omtrent het nauwkeurig naleven van de wet dan ook als geen ander. Ook kunnen wij bet365 vergelijken met vele andere online bookmakers - jij kunt zelf ook iedere legale online bookmaker vergelijken op onze home page - en we kunnen met overtuiging zeggen dat bet365 betrouwbaar is. Dat niet alleen, bet365 is een van de meest betrouwbare bookmakers in de huidige online gokmarkt. Zeker nu ook de KSA haar goedkeuring heeft verleend aan bet365 en legale online kansspelen in Nederland er mogelijk zijn.

5. Vergunningen van bet365

Dit dit wordt overigens ook gereflecteerd door de vele verschillende vergunningen die door overheden wereldwijd zijn afgegeven aan bet365. Alhoewel de licentie voor bet365 in Nederland nog maar nieuw is, is bet365 al gedurende lange tijd in het bezit van vergunningen in onder andere Duitsland, Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Ook buiten Europa bezit bet365 overigens verschillende licenties. Zo is bet365 volledig legaal in verschillende staten in de VS, maar ook in Canada en in Australië. Meer info over de licenties van bet365 en de nieuwe vergunning is Nederland is via https://www.google.nl/ gemakkelijk te vinden.

Dit was dan ook een belangrijke factor bij de aanvraag voor de vergunning voor bet365 in Nederland. De Kansspelautoriteit had namelijk al aangegeven dat bookmakers die over een vergunning beschikken in bepaalde Europese landen, een streepje voor zouden hebben bij hun aanvraag in Nederland. Hiervoor kijkt de KSA naar de landen vooral Duitsland en Denemarken, waar bet365 legaal is.

6. Jouw veiligheid bij bet365

Ook veiligheid van de spelers en de fondsen van de speler speelden een grote rol bij het verkrijgen van een licentie van bet365 in Nederland, evenals integriteit van de aanbieder, verslavingspreventie en financiële stabiliteit van de aanbieder, maar ook de spelsystemen zijn door de KSA goedgekeurd.

Een ander aspect dat vereist was voor een bet365 licentie in Nederland is de aansluiting bij Cruks, waar spelers of hun naasten zich kunnen registreren voor uitsluiting van kansspelen om verslaving tegen te gaan.

7. Legaal gokken bij bet365

Je kunt nu dus legaal gokken bij bet365, per oktober 2021. bet365 is de legale Nederlandse markt ingegaan met een mooi aanbod, inlcusief een online casino, poker, games en uiteraard de bet365 bookmaker inclusief weddenschappen op paardenrennen.

Om nog even kort terug te komen op de vraag waar het om draait, is bet365 legaal in Nederland? Het antwoord is dus; Ja, sinds oktober 2021 is bet365 legaal in Nederland en mogen er online kansspelen worden aangeboden aan spelers in Nederland.

reageer IsBet365LegaalInNederland?
Reacties (0)
Speel bewust 18+